Part Forana 12/11/2019

Manacor crea una "biblioteca de projectes" per a tot el mandat municipal

Es presenta com una fórmula de planificació per avançar en l'execució de futures obres

M. Barceló
2 min
La delegada d'Economia i Hisenda, Cristina Capó, explicant el pressupost de 2020.

ManacorL'Ajuntament de Manacor destinarà 300.000 euros del pressupost de 2020 a crear una "biblioteca de projectes", que reunirà els redactats tècnics de les obres programades per al mandat 2019-2023. Per la delegada d'Urbanisme, Núria Hinojosa, és una fórmula que convida que hi hagi més participació en la redacció de la reforma urbana del municipi.

"Molts projectes que es redactin el 2020 es podran executar el 2021", ha explicat en el ple d'aprovació del pressupost ordinari de l'any que ve. De fet, es presenta amb la intenció de poder avançar en l'execució dels objectius que es marquin a curt i mitjan termini. Tots els projectes en previsió es podran anar dissenyant sense haver d'esperar que tinguin consignació pressupostària. Ha recordat que, quan es parteix d'un projecte ja redactat, es redueix la primera fase en la tramitació de les obres públiques.

Pressupost de 2020

L'ampliació de la partida de redacció de projectes és una de la grans novetats del pressupost de 2020, que puja a 46,6 milions d'euros; això és, quasi 2,9 milions més que el de 2019, que és de 43,7 milions. Els capítols de personal, amb 17,6 milions, i Serveis, amb 18,9 milions, suposen la major part del pressupost aprovat, un 86%. A inversions ordinàries s'hi destinen 3,7 milions.

S'amplia la partida d'igualtat, que passa de 3.000 a 50.000 euros, el foment del reciclatge i les despeses d'atenció social. Per la delegada d'Economia, Hisenda i Promoció, Cristina Capó, "es fa una aposta per un pressupost més feminista, més social i més verd", i destaca també que els projectes que decidiran els ciutadans pels canals de participació tenen una partida de 170.000 euros.

Demandes de l'oposició

Des d'El Pi, Catalina Riera, ha advertit de la manca d'inversió a l'Espai Na Camel·la, també en jocs infantils, i ha recordat que les ajudes al Fons Mallorquí de Solidaritat no es pot donar mentre no puguin justificar-se les inversions en obres socials que es fan fora de l'Estat. Pel PP, segons Maria Antònia Sansó, no es preveuen parcs per als infants de 7-12 anys.

El partit més reivindicatiu ha estat AIPC. El portaveu, Joan Gomila, ha demanat que es respectin les necessitats de tota l'àrea costanera, és a dir, la zona d'influència de la Junta de Districte de Portocristo. Ha reclamat un estudi de mobilitat i una nova barca de socorrisme, a més d'un nou camp de gespa per al principal nucli de la costa, per a Portocristo.

stats