Part Forana 29/04/2021

Manacor aposta per la prevenció del suïcidi juvenil i organitza una jornada amb experts

És la primera causa mort a les Illes entre els joves de 25 a 30 anys

ARA Balears
1 min
Una imatge d'arxiu

ManacorL'Ajuntament de Manacor ha organitzat una jornada de formació de prevenció del suïcidi juvenil, en què hi han participat membres dels centres educatius del municipi: orientadors, psicòlegs, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut. Així ho ha dit el consistori en una nota. Aquesta formació ha anat a càrrec de la psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la prevenció de la conducta suïcida de l'IbSalut, Nicole Haber.

L'objectiu del consistori és deixar d'amagar aquesta problemàtica, visibilitzar la salut mental i donar eines als professionals. En aquest sentit, la delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes entre els joves de 25 a 30 anys "per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb joves perquè puguin detectar situacions de risc o d'intent de suïcidi abans que es produeixin".

La situació derivada de la pandèmia del coronavirus ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, que poden desembocar en situacions d'angoixa, frustració i ansietat. Gomila destaca la importància de parlar de salut mental juvenil: "És molt necessari, ara més que mai". La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que "l'Ajuntament de Manacor fa més de 20 anys que no fa polítiques actives pels joves, una situació que s'ha començat a revertir".

stats