Part Forana 22/06/2018

Lumsa suspèn la vaga de fems a Manacor i s'obre un període per negociar millores laborals

L'assemblea de treballadors dona deu dies perquè es pugui aprovar un nou conveni amb una notable pujada de sous

M. Barceló
1 min
Imatge de la reunió entre Ajuntament i comitè d'empresa, aquest divendres matí.

ManacorAquest divendres horabaixa ha quedat suspesa la vaga indefinida que des de primera hora de dijous havia iniciat la plantilla de Lumsa, l'empresa concessionària del servei de recollida de fems de Manacor. L'assemblea de treballadors i treballadores ha acceptat la proposta de paralitzar la vaga durant els propers deu dies laborables per poder negociar un nou conveni. Si no hi hagués acord, es tornarà a l'aturada.

Segons CCOO, la negociació "tractarà en el seu contingut el vigent conveni col·lectiu, tenint en compte les reivindicacions dels treballadors plantejades en els darrers mesos", i que inclou una demanda d'increment salarial d'un 21%, per partir d'un sou mínim de mil euros, enfront dels 800 i 850 actuals per als peons, i millores també per als conductors que tenen una nòmina entorn dels 1.000-1.100 euros.

Durant aquest divendres s'han fet diverses reunions a dues i tres bandes amb la mediació de l'Ajuntament i que ha acabat amb una treva que permetrà retirar els residus acumulats durant dos dies als carrers dels nuclis urbans del terme municipal.

El delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló, ha demanat a les parts que no allarguin la negociació per aprovar un nou conveni més enllà dels deu dies, ja que l'Ajuntament ha d'aprovar el plec de condicions per a una nova concessió, a partir d'octubre, i "s'hi vol incloure ja el nou conveni" que pugui sortir de la negociació, que començarà aquest proper dilluns.

stats