El logotip en ferro de l'Any Llull, instal·lat al poble de Randa

L'Hort de Son Romeguera acull la silueta amb què s'ha promogut la vida i obra del beat, 700 anys després de la seva mort

La imatge del logo de l'Any Llull elaborat en ferro per Joan Verdera Roca ha estat penjat a la zona pública de l'Hort de Son Romeguera de Randa ( Algaida). L'autor és ferrer de professió i artista, ja que tracta el ferro i el converteix en escultura. La idea de fer el logo en metall va sorgir en la darrera reunió de la Comissió Llull, una vegada tancat el programa d'actes de l'any dedicat a Ramon Lull, un dels pares de la cultura catalana, i també perquè resti com a símbol per a les futures generacions.

Cal recordar que el logotip de l'Any Llull –que se celebrà des de finals del 2015 i durant tot l’any 2016, en què es commemorà el 700è aniversari de la seva mort– és de Pilar Barceló Sales. La silueta de la cara de Llull ha acompanyat centenars d'actes i programes dedicats al beat que han tingut lloc en molts indrets de les Balears i n'ha promogut la prolífica obra. Algaida ha viscut intensament els actes de recordatori i lloança a Llull, atesa la seva relació amb Randa com a lloc de meditació.

Per això, l'Ajuntament ha volgut que quedàs constància dels lligams de Randa, i del municipi d'Algaida, amb Ramoll Llull. A l'acte de la col·locació del logotip, hi han assistit, a banda de l'autor de l'obra metàl·lica, el batle de Randa i regidor de Medi Ambient i Turisme, Gabriel Vidal, i la regidora d'Educació i Cultura, Margalida Garcias.