Part Forana 09/05/2019

Llucmajor tindrà tres àrees d'aportació de residus vigilades 12 hores al dia

L'Ajuntament intenta posar fi als abocaments no controlats

Ara Balears
2 min
Un dels parcs verds oberts de Llucmajor.

LlucmajorEl municipi de Llucmajor disposarà de tres noves àrees d'aportació de residus a la ciutat. L'Ajuntament ha tret a licitació aquest projecte, per tal de posar fi als abocaments no controlats en els punts de recollida amb contenidors ubicats a diferents indrets del nucli urbà i que, a hores d'ara, estan gairebé tots retirats. El cost d'aquest servei és de 967.000 euros per un any, prorrogable a un any més.

Aquestes noves àrees d'aportació de residus estaran ubicades al polígon industrial de Son Noguera, a la zona de l'aparcament del poliesportiu de Llucmajor i a la rotonda del cementeri.

El regidor de Manteniment, Bernadí Vives, explica que "l'empresa concessionària disposarà d'un vigilant de seguretat a cada àrea, 12 hores diàries i els set dies de la setmana". Vives apunta que "pensam que amb les ubicacions que hem triat de manera estratègica i amb horaris concrets, aquests punts d'aportació ens permetran posar fi als abocadors no controlats i la mala imatge que provoquen".

Els residus autoritzats en aquestes àrees seran paper i cartró, envasos lleugers, vidre, orgànic, rebuig i restes d'oli vegetal i roba usada. La concessió del servei inclou, a més, la gestió dels parcs verds, gestió i transport de residus de les deixalleries de Llucmajor i la recollida dels residus voluminosos i restes de poda del municipi.

Pel que fa a la gestió i vigilància dels parcs verds de Llucmajor, l'Arenal i sa Costa, l'empresa contractista haurà de mantenir obert al públic, en temporada alta (1 d'abril a 31 d'octubre) de 8 a 20 h, de dilluns a dissabte i de 8 a 14 els diumenges. En temporada baixa, (1 novembre a 31 de març) de 8 a 18 h de dilluns a diumenge.

Desbrossament de camins

Per altra banda, l'Ajuntament de Llucmajor també treu a licitació el servei de desbrossament dels camins públics. El termini d'aquest contracte és de cinc mesos i per un valor de 60.000 euros prorrogable a cinc mesos més.

stats