Part Forana 15/01/2020

Llucmajor posa en servei tres noves àrees d'aportació de residus urbans

El proper dilluns entrarà en funcionament el porta a porta a la ciutat

Ara Balears
2 min
Visita institucional a un dels punts d'aportació que s'han posat en funcionament.

LlucmajorLlucmajor disposarà de quatre àrees d’aportació de residus, tres de nova construcció (Molí de Galdent, Poliesportiu, Polígon de Son Noguera), que se sumaran al Parc Verd de Son Gall, com una iniciativa que també implica la recollida de residus domèstics porta a porta que entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns, 20 de gener, a la ciutat de Llucmajor, en primer lloc, mentre s’estudien sistemes alternatius per a l’Arenal, les urbanitzacions i altres nuclis.

El batle, Éric Jareño, ha acompanyat aquest dimecres el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, a visitar una d’aquestes noves àrees d’aportació que els veïns podran utilitzar per dipositar residus no perillosos.

Les àrees estaran vigilades amb un operari que exigirà el DNI o el rebut de fems als usuaris. Cada dia es poden dipositar tots els tipus de residus, sempre que estiguin correctament separats.

Éric Jareño ha explicat que "amb aquestes actuacions ens hem marcat els objectius següents: la reducció de la producció de residus un 10%, arribar a un 30% de recollida selectiva a final del 2020 i recollir la fracció orgànica, tal com marca la Llei de residus".

Llei de residus

El conseller, Miquel Mir, ha assenyalat que les quatre àrees d’aportació i la imminent entrada en vigor del sistema de recollida porta a porta situaran el municipi de Llucmajor al capdavant de la recollida selectiva a les Illes Balears i li permetran complir els objectius que marca la Llei de residus.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha aportat 47.000 euros, que han servit per fer la campanya per a la implantació de la recollida selectiva, que ha tingut un procés previ d’informació i sensibilització a la ciutadania.

Aquesta ajuda forma part dels 304.000 euros que la Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha pagat, durant el 2019, en el marc de la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2019-2020. Els beneficiats han estat 32 ajuntaments, entitats locals i empreses públiques.

stats