Part Forana 28/02/2022

Llucmajor és un dels municipis que generen més residus orgànics

El Consell de Mallorca ha presentat a l’Ajuntament del municipi el projecte per a una nova planta de compostatge

ARA Balears
1 min
La consellera insular Aurora Ribot explica el projecte de la planta de compostatge al batle de Llucmajor, Éric Jareño

Llucmajor és un dels municipis que generen més matèria orgànica de tot Mallorca. De fet, és una de les zones on se'n preveu més recollida potencial els pròxims anys, segons recull el Consell de Mallorca. Per això, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha presentat al batle el projecte de construcció d'una planta de compostatge al municipi. Aquest tipus d'infraestructura també s'instal·larà a altres pobles com Marratxí, Santa Margalida, Calvià i Felanitx.

Segons les dades del servei públic de tractament de residus, el municipi de Llucmajor va recollir l'any 2021 més de 1.400 tones de fracció orgànica. Així, la nova planta de compostatge pretén aconseguir un gran estalvi econòmic en el servei de recollida municipal, a més d'ajudar mediambientalment en la reducció d'emissions en el transport dels bioresidus, segons ha explicat Ribot.

En concret, aquest projecte s'emmarca en el pla estratègic 'Tanca el cercle', per al tancament del cercle de la matèria orgànica a Mallorca. Valorat en prop de 200 milions d'euros, el projecte té una relació directa amb objectius diversos de desenvolupament sostenible (ODS).

Per part seva, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha valorat el pla, que ja està aprovat, i ha assegurat que en les pròximes setmanes i mesos el personal tècnic del Consistori i del Consell de Mallorca treballaran de manera conjunta perquè la nova planta tingui el menor impacte possible i analitzi el transport i la convivència dels veïns de la zona amb la planta de compostatge. El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha explicat que es farà feina de manera conjunta per assegurar que s'escolten les demandes.

stats