Part Forana 01/07/2021

Llucmajor no ampliarà la plantilla de la Policia Local després del macrobrot

L'Arenal va ser un dels punts de contagi

2 min
Una botellada a l'Arenal.

LlucmajorEl batle de Llucmajor no ampliarà la plantilla de la Policia Local després del macrobrot que es va originar a Mallorca la setmana passada. Un dels punts de contagi va ser l'Arenal. "En cas d'haver tungut 100 policies més, no hauríem pogut fer res amb el problema que hem tingut aquests dies", va dir el batle de Llucmajor, Eric Jareño, en el ple d'ahir dimecres.

Llibertat per Llucmajor ha lamentat que Jareño rebutgi aquesta proposta. "Aquest fet demostra la seva falta d'entesa de la gravetat de l'assumpte", apunta la formació política en una nota. Així mateix, el portaveu del partit, Alexandro Gaffar, afirma que els veïns de l'Arenal "estan indignats" i exigeixen al batle "més seguretat".

Durant la seva intervenció al ple, el batle va insistir que entén "la preocupació" dels llucmajorers, però que el consistori "no pot contractar més policies". "No ens agrada aquest tipus de turisme. No el volem. Necessitam que es controli. Hi ha una normativa però no basta. Els nostres agents no arriben a tot", apunta.

A primera hora d'aquest dijous han començat a tornar els estudiants confinats a l'hotel Palma Bellver amb PCR negativa o sense prova feta. Després que aquest dimecres el jutge aixecàs el confinament dels joves que no havien donat positiu, el Govern va decidir llogar un vaixell per transportar-los fins a València perquè cada comunitat autònoma es faci càrrec de traslladar-los fins als seus habitatges. En concret, 118 d'ells han decidit viatjar amb el vaixell facilitat per l'Executiu per tal d'evitar contagis: 77 dels quals són residents a Andalusia, 21 a Galícia i 20 a Madrid. La resta –55 persones– han abandonat l'hotel pels seus mitjans propis.

Segons les darreres dades, el macrobrot –el més gran a escala estatal de tota la pandèmia– ja afecta onze comunitats autònomes i ha provocat almenys 1.610 contagis, informa Europa Press. Els darrers casos s'han trobat a Castella i Lleó, amb 23 contagiats i 79 contactes estrets. Madrid és el territori amb més contagiats, amb 662 casos. Galícia els xifra en 155; el País Basc en 189; Andalusia en 179; el País Valencià en 70; Catalunya en 166; Múrcia en 69; Castella-la Manxa en 19 i l'Aragó en 10. Pel que fa a Menorca, la xifra de joves catalans infectats ascendeix a 311.

stats