Part Forana 26/05/2022

Llucmajor instarà els serveis jurídics a comunicar-se en català

El ple aprova una moció de MÉS per adherir-se a la campanya 'La justícia, també en català', malgrat els vots en contra de PP, Cs, ASI i Vox

1 min
Ajuntament de Llucmajor./ M.B.

L'Ajuntament de Llucmajor ha acordat que les comunicacions orals i escrites a les diferents instàncies de l'Administració de Justícia de les Illes Balears es faran sempre en català. Fins ara, des del Consistori es respectava aquesta línia, però s'hi trobaven excepcions quan es tractava d'un encàrrec als serveis jurídics externs, segons ha explicat el regidor de MÉS per Llucmajor, Miquel Serra.

De fet, el grup municipal MÉS ha presentat la moció "La justícia, també en català" al ple d'aquest dijous i ha estat aprovada pels regidors d'El Pi i tots els grups de l'oposició (MÉS, PSOE, Llibertat per Llucmajor i Unides Podem). El PP, l'Agrupació Social Independent (ASI), Ciutadans i Vox hi han votat en contra.

Cal recordar que el mes de setembre del 2021 es va presentar públicament aquesta campanya a la seu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Aquesta campanya va ser impulsada pel mateix TSJIB, el Govern de les Illes Balears, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, el Col·legi d'Advocats, el de Procuradors, el de Graduats Socials, el Deganat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de les Illes Balears, el Notarial i l'Obra Cultural Balear.

En aquest sentit, la portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, ha destacat que "aquesta petició vingui des de la mateixa administració de justícia i col·legis professionals". "Com no podia ser d'altra manera, compartim l'objectiu que el català estigui present i fort a tots els àmbits de la societat", ha dit.

stats