Part Forana 29/06/2017

Llucmajor aprova una ordenança de convivència per fer front a l'incivisme

Preocupació per la manca de control en el turisme juvenil que visita s'Arenal

Ara Balears
2 min
El plenari va aprovar l'ordenança per unanimitat i es demanà la col·laboració ciutadana a tots els nivells.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat per unanimitat l’ordenança de convivència ciutadana, un cop resoltes les al·legacions que s’havien presentat al document. El regidor de Convivència Ciutadana i Policia, Gori Estarellas (PSOE), ha fet una crida a la col·laboració de la ciutadania, hotelers, touroperadors i Policia Local, per tal d'evitar que "l’ordenança es converteixi en paper banyat".

En el darrer ple, Estarellas demanà suport a la ciutadania "perquè la brutícia i algunes males pràctiques, com abocar fems, no només són un problema de l’estiu, sinó de cultura i educació en general" amb una greu transcendència i impacte en el medi ambient.

Model turístic

Pel que fa al model turístic, des de l'Ajuntament es demanà "un esforç a tots els hotelers que no han apujat la qualitat de les seves instal·lacions i això fa que, sobretot el mes de juny, vingui un turisme que no ens convé", en referència als joves que passen el final de curs a s’Arenal. "Hi ha hotelers que sí que han invertit i tenen un turisme familiar més tranquil", afegí Estarellas en el darrer ple.

També es va fer una crida als touroperadors que fan feina amb la gent jove de 16, 17 i 18 anys que ens visita el mes de juny que tenen barra lliure i es descontrolen perquè surtin amb tutors o amb alguna mena de control. Finalment va demanar la col·laboració de la Policia Local per fer complir l’ordenança. "Només amb l’ajuda de tothom podrem aconseguir que Llucmajor canviï", va concloure el regidor de Convivència Ciutadana

En la mateixa línia, el batle, Bernadí Vives (El Pi), afegí que "costarà, però s’ha de canviar el model turístic. Sense poder reaccionar, passàrem de les discoteques a la terrassa i a la botellada, i en això hotelers i institucions ens hi hem d’implicar".

stats