Part Forana 01/10/2020

Llucmajor aprova promoure la instal·lació de plaques solars per a autoconsum

Per tal de fomentar les energies renovables, es faran bonificacions de l'IBI i l'ICIO a partir del 2021

T.riera
2 min
Ajuntament de Llucmajor./ M.B.

ManacorEl ple de l'Ajuntament de Llucmajor va aprovar aquest dimecres per unanimitat promoure la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum a través de bonificacions de l'IBI i l'ICIO, que entraran en vigor a partir de dia 1 de gener de 2021.

L'Ajuntament de Llucmajor modificarà les ordenances per tal de bonificar les instal·lacions que promoguin les energies renovables. Els particulars que instal·lin plaques solars es veuran bonificats amb un 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI). També es gratificarà amb un 20% de l'Impost sobre Instal·lacions, Construccions i Obres (ICIO).

Mitjançant la moció proposada per MÉS per Llucmajor, l'Ajuntament es compromet també a promoure activitats de sensibilització i informació per fomentar la implantació de l'autoconsum al municipi. La portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, celebrà l'aprovació assegurant que "fa un any l'Ajuntament de Llucmajor va aprovar el Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC) per al municipi de Llucmajor, i una de les accions que proposa és la promoció de la instal·lació de plaques solars per a autoconsum. Per això, i per tal que aquest document no quedi dins un calaix com sovint passa, hem presentat aquesta moció perquè l'Ajuntament faci passes i apliqui polítiques reals que incrementin la producció d'energies renovables al nostre terme municipal".

Queixes en el ple

Llibertat Llucmajor ha denunciat que cap al final del ple ordinari, "una vegada més, el batle va promoure atacs i faltes de respecte cap als regidors de l'oposició per evitar donar resposta a les preguntes que li varen formular".

Segons el partit veïnal, el batle va indicar que està preparant restringir les intervencions dels portaveus dels diferents partits de l'oposició a un màxim de tres preguntes per mes. Assenyalen que no es tracta de la primera vegada que "planteja prendre drets fonamentals a l'oposició des que governa en minoria".

"La falta de moderació del batle en els plens i la seva política de permetre les faltes de respecte, els atacs personals i els mals tons en general contra els regidors que no li donam suport ha esdevingut un problema", apunta el portaveu de Llibertat Llucmajor, Alexandro Gaffar.

stats