Part Forana 24/05/2019

Llucmajor aprova l'amortització de tot el deute en el darrer ple

L'actual Ajuntament deixa la caixa municipal sanejada, després d'iniciar el mandat amb un arrossegall de 40 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Darrera reunió plenària del consistori llucmajorer.

LlucmajorLAjuntament de Llucmajor ha aprovat avui, en el darrer ple del mandat municipal i per unanimitat de tots els grups polítics, una modificació de crèdit per tal d'amortitzar els darrers 2,2 milions d'euros del deute municipal, amb la qual cosa les arques municipals queden sanejades.

D'aquesta manera, el pacte de govern (PSOE, MÉS, EL PI) ha eixugat en quatre anys un deute que a 2015 ascendia a 40 milions d'euros i que l'any 2012 aquesta quantitat era de més 55.000.000 euros, la qual cosa situava Llucmajor com un dels municipis amb un major endeutament per habitant en l'àmbit nacional.

Els 2,2 milions d'euros d'aquesta amortització aniran a compte del romanent de tresoreria que actualment és de 10 milions d'euros. Els representants dels grups municipals s'han felicitat per "acabar amb dècades d'arrossegar la llosa del deute, un deute que arribà a ser un dels més elevats de tot l’estat".

Reconeixements

En el decurs del darrer ple extraordinari, s'ha aprovat també el reconeixement i la distinció com a Cronista Oficial de Llucmajor a Joan Montserrat Sastre. Així mateix, el ple ha aprovat concedir la distinció de l'Espigolera a Pedro Antich Pons. Aquests dos reconeixements s'han aprovat també per unanimitat.

stats