Recursos hídrics
Part Forana 05/08/2022

Llucmajor adjudica la gestió del cicle integral de l'aigua per als pròxims 20 anys

L'Ajuntament del municipi ha signat aquest dijous un contracte amb l'empresa Aqualia per renovar i millorar la xarxa d'aigua

ARA Balears
1 min
Juan Luis Castillo, director de Zona II de Aqualia; el batle de Llucmajor, Éric Jareño, i Pedro Puigdengoles, director de la delegació de Balears de Aqualia.

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha adjudicat aquest dijous a l'empresa Aqualia la gestió dels serveis de proveïment d'aigua i sanejament en el municipi per als pròxims 20 anys. El batle de la localitat, Éric Jareño, ha assegurat que aquest contracte "suposarà una renovació importantíssima de la xarxa d'aigua" i "millorarà el problema de fugides d'aigua i la lectura digital dels comptadors”. Aqualia ha proposat una sèrie d'actuacions que han obtingut la màxima puntuació enfront de les 7 ofertes presentades per altres empreses.

Els aspectes que s'han valorat a l'hora d'elegir, segons el Consistori, han estat el compliment de certs criteris i el compromís de fer determinades inversions a realitzar en els pròxims quatre anys. En el seu cas, Aqualia ha destacat pels aspectes vinculats a l'organització i gestió del servei, així com quant al Pla d'Inversions i actuacions vinculades als criteris mediambientals. Aquest nou contracte costarà més de 100 milions d'euros.

L'empresa elegida posarà en marxa el Pla director de serveis d'aigua potable i sanejament del municipi. De les actuacions previstes en aquest pla, es prioritzaran les relatives a eficiència hidràulica, recurs hídric, capacitat de reserva i reducció d'abocaments. Entre elles destaquen la substitució dels actuals comptadors per un Sistema de Telelectura universal, que permetrà detectar fugues pràcticament en temps real i evitar així grans pèrdues d'aigua; l'increment de la disponibilitat dels recursos hídrics del municipi amb la posada en servei de noves captacions d'aigua, així com l'augment de les reserves d'emmagatzematge amb la construcció de nous dipòsits, i la instal·lació de xarxes separatives d'aigües pluvials amb noves canalitzacions per poder alliberar la càrrega pluvial a la xarxa de sanejament en èpoques de forta pluja.

stats