Part Forana 06/12/2016

Llubí treballa en la prevenció del consum d'alcohol entre els joves

L'Ajuntament i l'escola preparen xerrades i tallers per conscienciar el col·lectiu

M. Barceló
2 min
L'Ajuntament vol que els joves aprenguin a divertir-se sense haver de recórrer a l'alcohol.

LlubíLa baixa percepció que hi ha del risc i el fet d'associar diversió al consum d'alcohol ha fet que l'Ajuntament de Llubí i un grup de pares i mares del col·legi públic hagin iniciat una campanya per conscienciar els joves menors d'edat dels riscos que comporta lligar els dos conceptes.

Aquest passat cap de setmana, una festa per recaptar fons per al viatge d'estudis del grups escolar d'11 i 12 anys ha servit de mostra de com el divertiment no té perquè anar acompanyat d'alcohol. De fet, aquest acte social s'ha desenvolupament sense begudes alcohòliques per a cap dels assistents i s'ha gaudit de la companyia d'amics i coneguts sense la ingesta d'alcohol.

Des de l'Ajuntament s'ha remarcat el fet de canalitzar les relacions socials dels joves lluny del consum d'alcohol. "A l'edat d'11 i 12 anys és quan els escolars solen iniciar-se i per tant convé treballar la prevenció no només de l'alcohol, sinó també en el tabac i les drogues", ha explicat la batlessa, Magdalena Perelló. En aquest sentit ha avançat que es mantindrà una col·laboració activa amb l'escola pública i l'associació de mares i pares del centre educatiu. "Estam mirant de tancar un calendari de xerrades i tallers per treballar en la prevenció", ha dit la batlessa. S'espera poder comptar amb la col·laboració de Projecte Home i altres entitats per divulgar els conceptes necessaris que permetin als escolars conéixer els límits i evitar entrar en el cicle de la dependència.

L'Ajuntament vol potenciar el Casal de Joves i el Club d'Esplai com a centres des dels quals també es treballi la prevenció del consum d'alcohol, tabac i drogues. D'aquest manera es pretén que els escolars i joves tenguin al seu abast les eines necessàries i "sobretot la informació suficient" per valorar si convé o no donar certes passes i allunyar-se de certs estereotips que a vegades porten als individus a camins que tenen difícil sortida, es remarca des de l'Ajuntament.

stats