Part Forana 18/05/2022

Lloseta s'incorpora al projecte Emblemàtics Balears amb set establiments catalogats

Ja té 18 municipis adherits i més de 150 comerços

1 min
Lloseta

PalmaUn total de set establiments de Lloseta s'han incorporat al projecte Emblemàtics Balears, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. En concret, els comerços catalogats són la botiga Can Carrina, Can Pistola, Forn de Baix, Mármoles Moyá, Sa Muntanya, Sa Teulera i Teixits Riera, apunta l'Institut D'Innovació Empresarial de les Balears (IDI) en una nota.

Cal recordar que actualment ja hi ha 18 municipis de les Balears adherits a aquesta iniciativa i més de 150 comerços. Es tracta d'Alaró (3), Algaida (6), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7) Llucmajor (8), Manacor (25), Marratxí (11), Pollença (9), Porreres (6), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera –Sant Ferran– (1) i Sant Francesc Xavier (5).

Aquest projecte neix de la necessitat de protegir l'activitat comercial dels establiments amb més tradició dels municipis. Els ajuntaments són els encarregats d'identificar els establiments. Es basen en el manual de l'IDI, que diferencia entre tres categories. El comerç que tingui un producte o ofici singular serà catalogat com a arrelat; el que tingui més de 75 anys de vida es catalogarà per la seva història, i el que tingui elements patrimonials interiors i exteriors destacats rebrà la categoria de patrimoni. Si un establiment compleix amb les tres categories serà denominat emblemàtic.

stats