Part Forana 07/10/2021

Lloseta tindrà una nova escoleta

El Govern i l'Ajuntament han signat un conveni per un centre de 67 places

ARA Balears
2 min
El conseller d’Educació, Martí March, i el batle de Lloseta, José María Muñoz, durant la signatura del conveni

Lloseta disposarà d'una nova escoleta de 0-3 anys de 67 places. Així ho han signat avui el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle de Lloseta, José María Muñoz. Els comptes municipals disposaran d'un ajut de 603.000 euros de la Conselleria per tal de dur a terme la construcció de l’escoleta. L'Ajuntament i el Consell tenen 4 anys per a la realització de les obres.

Amb aquest acte, el Consistori de Lloseta signa el conveni de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears i opta als ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de 0-3 anys del Govern i els fons europeus Next Generation. A Mallorca hi ha un total de 25 ajuntaments que s’acolliran a aquesta convocatòria, quatre a Eivissa i un a Formentera.

Les places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria de creació i consolidació de places 0-3, que preveu destinar fins a 9.000 € per plaça de nova creació. Així, en el període de 2021 a 2024, es crearan a les Balears un total de 1.749 noves places públiques de 0-3 anys a partir de la construcció de 28 centres nous i l’ampliació de 10 centres existents i es preveu una inversió total de 14.394.762,95 €. Es tracta d’una inversió històrica que respon a l’objectiu del Govern d’aconseguir que les Illes Balears se situïn en la mitjana estatal d’oferta de places d’educació de primer cicle d’Educació Infantil, que es troba al voltant del 37,5 % de places en relació amb el total de població de 0-3 anys. Amb les places de nova creació i les de reconversió previstes, les Balears se situaran per damunt de la mitjana estatal el 2024, ja que es preveu arribar al 44%.

A partir de les sol·licituds plantejades en la convocatòria de noves places públiques hi ha planificats 38 projectes de nous centres i ampliacions, 5 dels quals són a Eivissa; 2, a Formentera, i 31, a Mallorca, 4 dels quals corresponen a Palma. A Menorca no es creen noves places perquè l’oferta cobreix les demandes d’escolarització d’aquest cicle. Els centres hauran d’obrir, com a tard, dia 1 de setembre de 2024. Per tal d’ajudar els ajuntaments, la Conselleria d’Educació i Formació Professional ha obert una convocatòria d’ajuts en espècie per tal d’assessorar els ajuntaments en tot el procés d’execució de les obres i posada en funcionament del servei educatiu de primer cicle. Aquest assessorament el duran a terme un equip de tècnics i assessors jurídics i inclourà des de l’elaboració de plecs per a la redacció de projectes i la licitació d’obres fins a l’acompanyament per a la posada en funcionament dels centres.

stats