L’Ajuntament d’Alcúdia vol que es pugui fer lloguer turístic 360 dies l’any en el centre i l’eixample

Ha estat un dels primers ajuntaments a entregar al Consell de Mallorca l’informe tècnic per a la delimitació de les zones aptes per al lloguer turístic i es basa, principalment, en una correcció de la taula d’indicadors

L'Ajuntament d’Alcúdia ha estat un dels primers a presentar l’informe tècnic sobre lloguer turístic al Consell de Mallorca, el qual, una vegada presentada la zonificiació, ha donat un mes als ajuntaments per fer-hi consideracions. 

Alcúdia basa totes les condicions a una correcció de la taula d’indicadors del Consell de Mallorca que llança xifres irreals sobre el municipi. Segons explica l’informe presentat, els indicadors del Consell són la densitat, la caracterització, l’accés a l’habitatge i el reequilibri territorial, i no té en compte ni el marge d’error ni la realitat de l’Ajuntament.

Per aquest motiu, des d’Alcúdia demanen que el lloguer turístic es pugui fer tant en el centre històric com a l’eixample, a l’habitatge principal i al secundari, durant 360 dies l’any. 

D’altra banda, l’Ajuntament considera que, en funció dels nous nivells –o situacions– que sorgeixin de la correcció de les taules d’indicadors, s’hauria d’aplicar un règim diferent de durada del lloguer que pot ser de 2, 4, 6 i 12 mesos l’any.

Alcúdia troba que no s’ha fet una delimitació adequada del model urbanístic ja que, posant per exemple el centre antic, a través del planejament s’ha volgut evitar-ne la degradació, controlar el renou, restaurar edificis, fer una ordenació d’usos comercials i fer carrers per a vianants, mesures que han permès l’obertura d’hotels d’interior i que, consideren, ha de permetre llogar durant més de 60 dies. 

El document de memòria justificativa assenyala que aquest municipi disposa de 10.607 places turístiques en habitatges, un 8,57% del total de l’illa. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF