Part Forana 01/09/2020

L'Ajuntament de Calvià ha aprovat de moment prop de 400.000 euros en ajudes per al lloguer

S'han realitzat els pagaments de la primera remesa de sol·licituds de les famílies que no poden fer front a l'arrendament

Ara Balears
2 min
Imatge de l'Ajuntament de Calvià./ ARA BALEARS

PalmaL'Ajuntament de Calvià ja ha realitzat els pagaments de la primera remesa de sol·licituds a la línia d'ajudes al lloguer covid-19. Enguany s'ha posat en marxa la iniciativa, de manera extraordinària, per a famílies que tenen problemes per poder pagar el lloguer del seu habitatge arran de la pandèmia. De moment, unes 300 persones ja han estat beneficiàries d'un import proper als 400.000 euros.

Un total de 109 famílies ja han rebut la subvenció, la qual cosa ha suposat un import de 152.865 euros. D'altra banda, s'ha aprovat ja una segona remesa d'expedients, la qual cosa suposarà que, aviat, 184 famílies més rebran l'ajuda, per un import global de 246.952 euros. Fins ara, doncs, s'hauran subvencionat 293 famílies per un total de 399.817 euros.

Els ajuts que s'han ofert són de fins a un 40% del lloguer mensual per als arrendaments de fins a 900 euros, i subvencions de fins a un 30% per a lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals. Les subvencions es concedeixen per un màxim de sis mesos, revisables de manera bimestral.

A més, hi haurà un tercer llistat de persones beneficiàries, ja que en aquests moments s'estan resolent les sol·licituds que havien d'esmenar deficiències per errors en la presentació de documentació. En total, s'han rebut per a aquesta convocatòria d'ajuts 854 sol·licituds, després de descartar duplicitats.

Els expedients que han estat denegats o havien d'esmenar deficiències han estat publicats a la pàgina web de l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Calvià. Moltes d'aquestes sol·licituds han estat denegades perquè es disposava d'un altre habitatge, no s'havia complit amb els vuit mesos d'empadronament o perquè s'havien reincorporat al lloc de feina, entre d'altres.

Aquesta línia extraordinària d'ajuts al lloguer, que és compatible amb les subvencions anuals de l'Ajuntament de Calvià que es convocaran a l'octubre i amb les d'altres administracions supramunicipals, és una de les iniciatives incloses en l'acord del Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental ratificat per tots els grups polítics municipals i els agents socials i econòmics del terme.

stats