Part Forana 25/03/2017

Dones del llevant mallorquí s'organitzen per la igualtat i la integració

Manacor va acollir la presentació de la nova associació Dones per la igualtat i la integració, la qual cerca una societat cohesionada i sense prejudicis

M.r.
2 min
Mabsoute, secretària, Laaroussi, mediadora intercultural de l'Ajuntament de Manacor, i Amhani, presidenta de l'Associació.

Palma"Tant amb el masclisme com amb el racisme el problema és el mateix: la por de la diferència, la suposada superioritat". Amb aquesta claredat d'idees es va presentar ahir vespre a Manacor, en un acte multitudinari, l'associació Dones per la igualtat i la integració, una nova organització que lluitarà contra el mur dels prejudicis al llevant mallorquí.

Formada per dones i homes de diferents generacions i orígens, l'associació vol lluitar per "aconseguir una societat cohesionada i sense prejudicis i donar visibilitat a la diversitat, a les reivindicacions i a la riquesa del col·lectiu femení".

Ponts per travessar el mur dels prejudicis

"Ens agrada aquesta terra, hi estudiam, hi vivim, la sentim nostra. En xerram la llengua i, tot això, ho compartim amb la nostra cultura d'origen", va assenyalar Fadoua Amhani, la presidenta de l'associació, la qual va estar acompanyada en la presentació per Hananne Mabsoute, secretària, i per Zohra Laaroussi, mediadora intercultural de l'Ajuntament de Manacor.

"Ens hi jugam el futur i la cohesió social, els joves de pares immigrats són d’aquí i s'hi han de poder sentir sense complexos, per això necessitam relacionar-nos més de tu a tu, acostar-nos i aprendre uns dels altres”, va assenyalar Laaroussi, una de les principals impulsores de l'associació.

L'origen de l'associació, segons varen explicar, neix el Dia de les dones de l'any 2016. Un dels actes que es van dur a terme per celebrar la data va ser un homenatge a les padrines, en el qual també foren reconegudes les padrines marroquines. "Va suposar una injecció de moral molt forta per al col·lectiu de dones marroquines, hi participaren d'una manera molt activa i aquesta va ser la llavor que va fer germinar Dones per la igualtat i la integració", va puntualitzar Laaroussi.

A l'acte de presentació hi assistiren diverses autoritats, com la cònsol general del Marroc a Balears, Hanan Saadi.

En aquest sentit, Laaroussi va explicar que l'associació s'inspira en el moviment Women Wage Peace. Aquest moviment va aconseguir unir dones musulmanes, jueves i cristianes, i de tots els credos i cultures, sota una mateixa reivindicació, la pau. "Aspiram que això tan màgic passi a Manacor”, hi va afegir la mediadora.

De moment els socis i les sòcies són del Marroc, d’Espanya, de Ghana, de Burkina Faso, de Gàmbia i del Pakistan.

L’acte va tenir la presència, entre altres autoritats, de la cònsol general del Marroc a Balears, Hanan Saadi; el conseller insular de Participació Ciutadana, Jesús Jurado; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Maria Isabel Bauzà, i la regidora d’Educació, Catalina Riera.

stats