Part Forana 20/08/2021

Llargues coes de vehicles per accedir a Formentor

Els veïns de la zona denuncien la pressió del trànsit i les limitacions d'accés del Consell de Mallorca

1 min
Cua de cotxes a Formentor

FormentorEl veïns de Formentor han denunciat la pressió de trànsit que pateix aquesta zona de Pollença. "Aquesta massificació de cotxes no s'havia vist mai. Abans de la pandèmia no hi havia tants de vehicles. Passa durant tot el dia, però a partir de les 19 h s'incrementa", lamenta un veí que prefereix que no es publiqui el seu nom.

Coes de cotxes a Formentor

Cal recordar que la institució insular va restringir l'accés a Formentor del 15 de juny fins al 15 de setembre, ambdós inclosos, de les 10 fins a les 19 h. Aquesta limitació s'aplica en dos nivells: el primer comença al Port de Pollença i es perllonga fins a la platja de Formentor. El segon va des de la platja fins al far. Només hi poden circular els vehicles autoritzats, transport públic, serveis d'emergències i bicicletes. Els vehicles sense autorització per accedir-hi s'enfronten a una multa que pot arribar als 200 euros. "Aquesta mesura no funciona i ho demostren les llargues coes de cotxes que hi trobam cada dia", explica el veí.

"La intenció del Consell de Mallorca és protegir Formentor, però es fa tot el contrari. Aquesta massificació l'està degradant i deteriorant, i tot per culpa de fer les coses a mitges i malament", explica.

stats