Part Forana 23/05/2022

Felanitx inaugura el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

De moment, hi ha set usuaris

ARA Balears
1 min
Inauguració del centre de dia i residència Hospici

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha inaugurat aquest dilluns el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat ubicat a la primera planta de l'edifici de l'Hospici. En aquestes instal·lacions hi ha set habitacions adaptades amb bany individual, una sala d'estar, tres sales comunes, una bugaderia i una terrassa que dona al pati comunitari, apunta el Consistori en una nota.

"De moment hi ha set persones, amb possibilitats de més", ha dit el president de la Fundació Aproscom, Pedro Sunyer. En concret, els usuaris són persones de Felanitx, s'Alqueria, Porreres i Manacor.

"És una passa més per poder reactivar aquest edifici. Aquí es recupera la vida combinada de gent gran que necessita un acompanyament amb aquests nous usuaris. Estam molt contents perquè Felanitx pugui disposar d'aquest servei i que es doni vida a l'Hospici", ha dit el batle de Felanitx, Jaume Monserrat.

Més de 120 usuaris participen en la jornada Gent Gran en Marxa

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha organitzat la jornada Gent Gran en marxa, en la qual han participat més de 120 persones grans, informa el Consell de Mallorca en una nota. L'objectiu d'aquest esdeveniment és celebrar la fi de les restriccions a les llars de l'IMAS.

"Era una prioritat recuperar aquestes activitats per evitar situacions de tristesa o solitud que s'estaven produint arran de la pandèmia, però havíem d'esperar el moment oportú per la vostra seguretat", ha dit la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera. "Avui és el vostre dia. Recuperam un espai on podeu interrelacionar-vos i gaudir de totes les activitats programades", ha afegit.

Durant tot el dia es faran mostres de diferents tallers i activitats com la risoteràpia, ioga, ball, caminades i reptes cognitius, entre d'altres. També es projectarà el documental 8M. Història de Dones amb Història, protagonitzat per les sòcies de les diferents llars de l'IMAS, amb el qual es pretén sensibilitzar la ciutadania de la importància del seu paper en l'evolució de la societat.

stats