Part Forana 15/06/2021

Les limitacions per accedir a Formentor comencen amb coes i falta d'informació

El Consell de Mallorca no havia explicat la possibilitat de justificar l'entrada amb un tiquet fins tres dies després d'haver-hi accedit

ARA Balears
1 min
El far de Formentor.

PalmaLes restriccions de circulació per accedir a Formentor han començat aquest dimarts i es mantindran fins al 15 de setembre. Tot i que feia setmanes que s'havia anunciat, les primeres hores de la restricció han estat marcades per les ces que s'han creat a l'accés i per la falta d'informació.

Segons ha informat la responsable de Turisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Pollença, Maria Buades, a primera hora hi ha hagut complicacions perquè el tríptic que va penjar el Consell de Mallorca no tenia tota la informació que s'havia acordat i "hi havia personal de carretera que no deixava passar ningú perquè deien que l'accés estava restringit, encara que es tenen tres dies hàbils per justificar l'entrada amb un tiquet d'hotel, cafeteria, platja o aparcament".

Aquest punt, explica, es va acordar en un inici, però després el Consell no el va incloure. "Tant la Direcció General de Trànsit com l'Ajuntament de Pollença teníem clar que això s'havia de posar, però no ho van fer". Tot i això, i després de rebre diferents queixes, aquest punt ja apareix a la pàgina web.

Cal recordar que l'accés estarà tancat a la circulació de vehicles de motor entre les 10 h i les 19 h i només hi podran circular els vehicles que estiguin autoritzats: els taxis, les VTC i els autobusos de servei discrecional. L'autorització per passar els controls dels vehicles s'haurà de demanar tres dies hàbils abans, però en el cas de no tenir-la, també es podrà justificar fins tres dies després. Les multes per circular sense autorització van dels 80 als 200 euros.

stats