Part Forana 27/04/2018

L'IES de Santa Margalida exigeix que Senegal deixi de retenir Mohamed Pouye

L'alumne anà a la seva terra natal el passat Nadal i ara no se'l permet sortir

M. Barceló
1 min
Els docents de l'institut es mostren preocupats per la situació i demanen que el Govern intervengui.

Santa MargalidaL’assemblea de docents de l’IES Santa Margalida ha reclamat aquest divendres la intervenció de la Conselleria d’Educació per tal que intercedeixi en el cas de l'alumne Mohamed Pouye, de 13 anys, que el passat Nadal visità la seva terra natal (Senegal) i després les autoritats del país africà no el deixaren tornar, al·legant problemes administratius amb la seva documentació.

"Actualment la família està separada del seu fill i s’enfronta a un llarg procés burocràtic de reagrupament familiar, si des del consolat espanyol a Dakar no arreglen aquest problema administratiu", expliquen des del centre educatiu. "De moment, no se li està donant solució. En un primer moment vàrem pensar que entorn del mes d’abril el problema se solucionaria, però ara ja se’ls ha tornat a ajornar una 'possible' solució al mes de juny, i molt temem que aquesta data no sigui definitiva", afegeixen des de l'assemblea de docents.

Des de l'IES es dona suport a la família de Mohamed Pouye i es demana que es resolgui aquesta situació tan aviat com sigui possible, "ja que afecta greument els drets humans de l’infant". "Des del mes de gener el nostre alumne no té garantit el dret a estar amb la seva família ni a rebre ensenyament", subratllen des de l'institut de secundària margalidà, a l'hora que insisteixen a demanar a la Conselleria que exigeixi al consolat espanyol que gestioni i asseguri el retorn de Mohamed Pouye a Mallorca.

stats