Part Forana 25/06/2015

L'equip de govern de Pollença també es congela el sou

El batle cobrarà 40.000 euros bruts l'any i s'estalviaran 15.000 € del total de retribucions

M. B.
1 min
Els regidors de Pollença.

PollençaEls regidors de l'ajuntament de Pollença també es congelaran el sou. Segons ha indicat el consistori en un comunicat, s'ha proposat el nou sistema de retribucions, que s'ha d'aprovar al ple i que permetrà estalviar uns 15.000 euros anuals. L'ajuntament passarà de poc més de 215.400 € anuals en concepte de retribucions dels edils a quasi 200.000 €. S'ha de tenir en compte que està format per menys regidors que l'equip sortint, ja que governa en minoria.

El sou del batle és de 40.805 € bruts/any, amb dedicació exclusiva. N'hi haurà dues més d'uns 37.000 € i dues dedicacions parcials. Els altres dos regidors de l'equip de govern cobraran dietes (16.800 €/any). Pel que fa als grups de l'oposició, els edils tendran una remuneració de 500 € mensuals per assistència a ple, com fins ara.

Transparència

Per altra banda, també es crearà un apartat anomenat "Portal de la Transparència" al web municipal. S'hi publicaran les actes de plens, els resums de les juntes de govern i les declaracions de béns dels regidors que així ho autoritzin. Aquesta és una novetat important, ja que actualment cap ajuntament de la Part Forana ho fa.

Pel que fa a la Junta de Govern, el consistori proposarà que, a més de pels regidors de l'equip de govern, estigui formada per un membre d'Alternativa per Pollença i, si jurídicament és viable, un membre per cada un de la resta de grups municipals. Aquests darrers serien amb veu però sense vot, ja que la llei no permet tants membres.

La primera mesura per fomentar la participació s'iniciarà avui. S'ha convocat una comissió de festes oberta a les 20.00.

stats