Part Forana 03/06/2018

L’actualitat arriba amb forma de glosa a la plaça de les Verdures

M. B.
2 min
La nit de tapes i gloses fou d’allò més divertida. Aquests en foren els protagonistes.

ManacorLes Fires i Festes de Primavera de Manacor entren a la recta final amb tot un seguit d’actes que tenen un ampli seguiment popular. Un dels millors exemples fou la plaça de les Verdures, divendres al vespre, durant la ja tradicional Nit de Tapes i Gloses, que va omplir de versos i de bon menjar aquest entranyable racó del centre de Manacor.

Els glosadors i glosadores Toni Prim, Antònia Pipiu, Xisco Muñoz, Tià Roca, Miquel Servera, Toni Mosset, Blai Salom i Maribel Servera varen oferir combats de paraules a voler. Amb els seus ritmes i diferents tonades varen tocar tota casta de temes i varen glosar sobre l’actualitat més recent i el nostre passat més llunyà, a la qual cosa la gent va respondre amb aplaudiments a cada intervenció.

També va ser espectacular l’horabaixa del divendres, quan el Gran Circ Manacorí va desplegar la seva enorme carpa per la zona de vianants. Els tallers de treballs manuals, d’acrobàcies, de jocs malabars, els espectacles itinerants i els tambors de les batucades varen atreure famílies senceres fins al circ. Fou tot un espectacle enorme a la plaça de la Bassa que acabà amb foc, un home bala, acrobàcies, dansa, l’home més fort del món i l’actuació estel·lar de Marilén Ribot, l’acròbata manacorina que, després d’actuar en prestigioses companyies de tot el món, es trobava amb el seu públic per primera vegada.

Al vespre, el pianista manacorí Andreu Riera oferí el seu nou repertori a un auditori que omplia tots els bancs de l’església del Convent. Amb el títol Cinema per a tres, el pianista més internacional de Manacor oferí el seu nou espectacle, amb composicions de Rafel Aguiló, que varen omplir d’harmonies una vetlada que acabà amb l’exitós concert de rock en català d’Anegats, Ocults i Onion Rabbits a la plaça de Ramon Llull.

stats