Part Forana 05/05/2022

L'oposició de Pollença denuncia traves en l'horari dels plens extraordinaris, però el batle les justifica

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem també repliquen la reducció de plens ordinaris

2 min
Ajuntament de Pollença

Els partits a l'oposició de Pollença han denunciat incompatibilitat horària en els plens extraordinaris que l'equip de govern ha programat "per la reducció de plens ordinaris", segons han reivindicat Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem en una nota de premsa conjunta. El batle, Tomeu Cifre, ha explicat a aquest diari que es tracta d'una qüestió d'organització per no "xapar els horaris", en referència al funcionariat.

Així, els partits han assegurat que el batle "imposa horaris que dificulten la participació de l'oposició" i han reclamat novament la reducció dels plens ordinaris a un cada dos mesos, la qual cosa afecta "els drets de l'oposició a fer un control i seguiment a l'acció de govern", segons han dit.

La qüestió recau que aquest divendres el ple extraordinari està convocat les 10 h. A més, des de l'esquerra municipal han reclamat que "és un ple sense comissió informativa prèvia al ple" i, per tant, no és possible "revisar la documentació amb cert temps de marge".

Per part seva, el batle ha explicat que aquest ple extraordinari es fa per aclarir al·legacions que ha presentat Junts Avançam i que en aquesta ocasió, l'horari quadra amb un Consell d'Administració que es fa a primera hora.

A banda d'això, l'oposició també ha assegurat que "al ple extraordinari tampoc no es permet debatre mocions, ni fer noves preguntes, fet que demostra el tarannà de Tomeu Cifre". En el seu argument, els membres de l'oposició han insistit que els regidors tenen el deure d’assistir, però igualment "exigim que es pacti amb els portaveus i que es respecti amb un horari per tal de fer-ho compatible amb la tasca com a treballadors".

Igualment, l'edil ha volgut recordar a l'oposició que "la Llei de funció pública permet autorització per fer els deures al Consistori". A banda d'això, Cifre ha acusat els membres dels altres partits de "cobrar 7.200 euros l'any per estar a l'oposició, a banda dels diferents càrrecs públics que ocupen alguns d'ells".

stats