Part Forana 10/05/2022

L'oposició de Binissalem té un mes de marge per pactar una moció de censura

Si durant aquest període no actua, els pressupostos 2022 quedaran aprovats automàticament

1 min
Víctor Martí, batle de Binissalem

PalmaEl batle de Binissalem, Víctor Martí (Unió per Binissalem), va perdre la qüestió de confiança durant el ple d'aquest dilluns. Ara, l'oposició (PP, PSOE, Més per Binissalem) té un mes de marge per pactar una moció de censura. D'aquesta manera, l'edil queda a mercè dels partits de l'oposició, que es poden plantejar dos possibles escenaris: fer la moció de censura i assumir la gestió de l'Ajuntament o no actuar. En aquest darrer cas, els pressupostos 2022 quedarien aprovats automàticament, expliquen fonts de l'oposició a l'ARA Balears.

La portaveu del PSOE de Binissalem, Pepa Ramis, considera que Martí "no és el millor per gestionar el poble" i apunta que els pressupostos que ha presentat "no són participatius". "Ara hi ha l'escenari de fer una moció de censura. És hora de deixar ideologies a banda, pensar en Binissalem i dir no a aquest batle", diu Ramis.

En el ple extraordinari de dia 2 de maig d'enguany, el batle no va aconseguir aprovar els nous pressupostos, que inclouen més de 700.000 euros de factures impagades. Per aquest motiu, una setmana després del ple, Martí s'ha sotmès a una qüestió de confiança, tal com com ja va fer el 2020. "És molt trist que per segona vegada hi hagi un batle que lligui l'aprovació d'uns pressupostos a una qüestió de confiança", diu Ramis.

Cal recordar que l'edil de Binissalem està immers en un procés judicial, investigat per la Fiscalia, per presumptes irregularitats en contractacions i pagaments des de l'Ajuntament a empreses i persones privades el 2018, el 2019 i el 2020. En concret, les factures extrajudicials pendents de pagament ascendeixen a 729.000 euros i, durant aquests tres anys, ni l'equip de govern ni l'oposició han aconseguit arribar a un acord per pagar-les.

stats