Part Forana 08/10/2022

L'Associació de Premsa Forana presenta nova web

El president de l'entitat, Rafel Puigserver, ha lloat el paper que tenen aquestes publicacions

1 min
XVI trobada revistes de l'Associació de Premsa Forana de Mallorca.

PalmaAquest dissabte s'ha duit a terme la XVI Trobada de revistes de l'Associació de Premsa Forana de Mallorca a la seva seu, al carrer de la Princesa de Sant Joan. El president de l'entitat, Rafel Puigserver, ha parlat dels reptes que han d'afrontar aquestes publicacions, com ara la transició cap al món digital –en aquest sentit, ha anunciat que l'associació oferirà formació als mitjans locals que tenen dificultats per fer aquest bot– i captar públic més jove. Ambdós objectius estan relacionats. "Tenir més presència a la xarxes socials és fonamental per aconseguir-ho", ha assenyalat. També, en aquest acte, s'ha presentat la nova web de l'entitat i la campanya 'Jo llegesc premsa forana'.

Així mateix, ha lloat el paper que aquestes publicacions juguen en relació amb la informació illenca: "Ningú coneix millor el territori i l'entorn local".

Per altra banda, Lluís Segura, director insular de Política Lingüística, s'ha remès al parlament que ja va fer com a regidor de Cultura de Llucmajor. Ha remarcat que les revistes locals omplen "un buit informatiu fonamental de la realitat diària més propera", que són "un fet específic als Països Catalans" i que fomenten la consciència nacional i la cultura pròpia. A més, ha parlat del paper que tenen en la dinamització sociocultural dels pobles.

stats