Mobilitat
Part Forana 30/09/2022

L’Associació d’Usuaris del Tren denuncia el mal funcionament de SFM

El col·lectiu ha expressat "preocupació, decepció i malestar" per la massificació i per l'incompliment de l'horari

ARA Balears
2 min
Un tren del SFM.

PalmaL'Associació d'Usuaris del Tren ha expressat la seva "profunda preocupació, decepció i malestar pel mal funcionament del servei de tren". El col·lectiu ha denunciat que el passat dijous es va acubar una passatgera dins el tren per "la quantitat massiva de persones" que varen entrar dins els vagons i la manca de funcionament de l'aire condicionat. "Les temperatures dins el tren, que només duia tres vagons, van augmentar i van provocar que la jove es desmaiàs, i va ser reanimada per les persones que l'envoltaven", ha explicat l'associació.

"Es tracta d'una de les conseqüències dels greus problemes de massificació que pateix el servei ferroviari, especialment a les hores punta, que no es correspon amb el nivell de demanda social actual", ha lamentat el col·lectiu. També han incidit: "En el freqüent incompliment dels horaris i en la manca de planificació per donar resposta a la necessitat de transport públic i segur, especialment per als joves, com va ser el cas de les festes de Sineu".

D'altra banda, segons l'associació, "alguns usuaris han denunciat el fet que alguns trens no fan les parades que toca i deixen les persones a les andanes sense informació, ni a les pantalles ni per megafonia". El col·lectiu ha recordat: "El tren és el transport públic més sostenible i el més just socialment, el que genera menys impacte territorial i menys contaminació ambiental i el que les administracions sempre haurien d'haver potenciat en defensa de l'interès general".

"En aquests moments de sortida de la pandèmia, però amb una crisi global climàtica, i una conjuntura econòmica gens optimista, es vol recordar la necessitat de promoure un transport públic segur i de qualitat", ha afirmat l'associació. Per aquest motiu, el col·lectiu ha reclamat als actuals responsables del SFM que es plantegin "una política de millores permanents que afavoreixin aquest transport com a alternativa econòmica i sostenible al transport privat".

stats