Part Forana 18/03/2022

Un jutjat requereix per segona vegada Maria de la Salut per no donar informació al PSIB

El batle assegura que "estan desbordats" i que la intenció dels socialistes és "aturar l'Ajuntament"

2 min
Ajuntament de Maria de la Salut./ AJUNTAMENT

Maria de la SalutEl Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Palma requereix per segona vegada a l'Ajuntament de Maria de la Salut que doni la informació que reclamen els socialistes. En aquest sentit, el jutjat també exigeix que s'identifiqui les persones responsables de no entregar aquesta documentació. En cas que no l'enviï, el consistori s'enfronta a una multa coercitiva d'entre 300 i 1.200 euros, cada 20 dies, fins que presenti la documentació, apunta el PSIB en una nota.

"Aquest ofici que ha enviat el jutjat és una mostra més de la falta de voluntat de l'equip de govern de facilitar accés a la informació", diu el socialista de Maria de la Salut, Rafel Aulet. El batle, Bernat Quetglas, es defensa i assegura que el Consistori està "desbordat". "Ens demanen informació absurda, fins i tot de quan ells eren regidors. Fins i tot els he oferit el meu ordinador per mostrar-los tota la documentació que sol·liciten. Pareix que la seva intenció és aturar l'Ajuntament", afegeix.

Aulet ha recordat que l'actual equip de govern, format per PP i XMaria, "varen entrar després d'una moció de censura al·legant falta de transparència dels que governaven" i critica que "s'omplen la boca de bones intencions, però acaben tenint actituds pròpies d'un cacic. Haurien de fer pagar la multa a l'equip de govern", afegeix.

Cal recordar que aquestes peticions d'informació començaren entre el desembre del 2020 i l'abril del 2021. Aulet va fer una sèrie de registres d'entrada a l'Ajuntament per demanar documentació i preguntes escrites que el Consistori no va contestar. Aquestes peticions feien referència a punts de subministrament que han canviat de companyia, contractació de subministrament elèctric, tala d'arbres en via pública i fitxa tècnica dels herbicides utilitzats en via pública, entre altres.

Fruit de la demanda interposada pels socialistes el 16 de juny del 2021, el jutjat va requerir per primera vegada la documentació a l'Ajuntament, al qual va donar un termini de 20 dies per contestar i no ho va fer. El de 10 de novembre del 2021 va enviar un segon requeriment a l'Ajuntament perquè enviàs la documentació i tampoc va contestar. Dia 1 de febrer del 2022 l'advocada dels socialistes de Maria de la Salut va presentar un escrit per reclamar impuls processal perquè no havien rebut la informació sol·licitada.

stats