Part Forana 13/06/2022

La justícia arxiva una querella de l'empresa Cappuccino contra l'exbatle de Pollença

L'empresa acusava l'anterior edil de prevaricació per denegar una licitació d'una terrassa a la platja d'Albercuix

ARA Balears
1 min
MIQUEL ÀNGEL MARCH: "El turisme sostenible és millorar el que ja hi ha"

L'Audiència Provincial ha arxivat definitivament i sense possibilitat de recurs la querella que el 2018 va interposar l'empresa Café Cappuccino contra l'exbatle de Pollença, Miquel Àngel March, i l'anterior regidor d'Urbanisme, Bartomeu Cifre. La companyia, que explota la zona de Can Pescador, els havia denunciat per prevaricació, via penal, quan se'ls va negar la licitació d'una terrassa damunt l'arena de la platja d'Albercuix, segons ha explicat el partit municipal dels edils, Junts Avançam.

En concret, l'Ajuntament va treure la licitació per a terrasses en zona de domini públic marítim terrestre del Port de Pollença, però no va incloure-hi la terrassa en qüestió, ja que tenia un "excés d'ocupació de via pública segons l'ordenança municipal", explica la nota del partit municipal. L'anterior equip de govern del municipi argumenta que "era l'únic local que disposant de taules i cadires damunt la via pública també ocupava espai de la platja".

L'empresa també va recórrer contra la decisió per la via contenciosa-administrativa, però el 2019 la sala va sentenciar que l'actuació municipal s'ajustava a dret, i desestimà el recurs de Cappuccino. Per altra banda, la via penal iniciada el 2018 ja havia obtingut tres pronunciaments contraris a l'empresa.

Des de Junts Avançam han assegurat que aquest procés "ha posat en evidència l'actuació de l'Ajuntament i dels nostres representants per la recerca de l'interès general i la salvaguarda de l'espai públic" i han lamentat que "els responsables polítics estiguin tan exposats a les pressions en forma de querelles exercides de manera deshonesta per pressionar i aconseguir privilegis que en dret no corresponen".

stats