Publicitat
Publicitat

SANTA MARGALIDA

Unes jornades reivindiquen els serveis socials municipals

Amb aquest acte es commemora la creació del primer hospital de la caritat al poble i es pretén deixar constància de la importància cabdal d'aquest servei municipal de proximitat

L'Ajuntament de Santa Margalida inicià ahir les jornades "200 anys de serveis socials a Santa Margalida: passat, present i perspectives de futur". Amb aquest acte es commemora la creació del primer hospital de la caritat al poble i es pretén deixar constància de la importància cabdal d'aquest servei municipal de proximitat "ara que el govern central el vol desmantellar", tal com explicà ahir Beatriu Gamundí, regidora de Cultura, en l'acte inaugural. Amb aquestes paraules, es referia a la Llei de racionalització de l'administració local, elaborada per l'executiu central i que lleva les competències als pobles de manco de 20.000 habitants.

Ahir es pronunciaren quatre conferències que repassaren la història dels serveis socials tant des del punt de vista global com local. La jornada d'avui estarà destinada a la participació dels ciutadans amb l'elaboració d'un document conjunt que marcarà el camí a seguir pels serveis socials del municipi i en què participaran tots els seus agents socials, en el marc de l'Agenda Local 21.

Demà es durà a terme una visita a les instal·lacions actuals i als antics serveis de beneficència.

Més de 600 famílies usuàries

La tasca dels serveis socials vilers ha augmentat més d'un 600 per cent des de l'any 2008. Així ho indicà Maria Ferriol, treballadora social i directora del centre de dia

de Santa Margalida. Segons explicà, actualment al municipi, que disposa de prop de 13.000 habitants, s'atenen més de 600 famílies. D'aquestes, una quarta part rep menjar de manera mensual. El perfil dels usuaris és el de gent que ha quedat a l'atur i ha perdut poder adquisitiu.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF