Part Forana 08/07/2019

Joana Maria Pascual, candidata a repetir al capdavant de la Mancomunitat del Pla

La meitat dels 14 municipis de l'ens supramunicipal està governada per El Pi

M. Barceló
2 min
La Mancomunitat del Pla acaba d'obrir una oficina turística vora la seu de l'entitat, al carrer Hospital de Petra.

PetraAquest dimarts, 9 de juliol, es constituirà el nou ple de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, amb seu a Petra. Tot apunta quE la fins ara presidenta, Joana Maria Pascual (representant d'Ariany), repetirà en el càrrec, ja que el seu partit, El Pi, governa a set dels 14 municipis que integren l'ens supramunicipal.

Costitx, Ariany, Maria de la Salut, Petra, Porreres, Sant Joan i Sencelles tenen batlies d'El Pi, i no hi ha altra força que el pugui superar en vots. MÉS, que governa a Llubí i Montuïri, no hi presentarà candidatura, com tampoc s'espera que ho faci el PSOE, que governa a Algaida i Santa Eugènia, ni el PP, que té la batlia de Sineu, ni els independents conservadors de Vilafranca i Lloret.

Serveis

La Mancomunitat del Pla es va crear el 1982 i des de llavors presta tota una sèrie de serveis com són l'educació d'adults, la recollida de residus sòlids, la promoció econòmica i laboral, l'assistència a les persones majors i gestiona un servei de menjador. També actua en matèria de serveis socials i medi ambient. Darrerament ofereix un servei d'informació turística amb una oficina just devora de la seu de l'entitat, al carrer Hospital de Petra.

Alhora, la Mancomunitat té consorciat el servei de subministrament d'aigua potable, del qual estan exclosos els municipis de Petra i Sant Joan, que en el seu moment decidiren que estigués sota el control dels seus ajuntaments. De fet, està a punt d'expirar la concessió del servei de l'aigua i la Mancomunitat haurà de decidir si la prorroga o convoca concurs.

El principal repte dels propers anys és precisament intentar aconseguir la potabilitat de l'aigua, la qual cosa no s'assoleix a gran part de la comarca a causa de la contaminació dels aqüífers.

stats