Part Forana 27/08/2020

MÉS per sa Pobla proposa canviar el nom del carrer Rei Joan Carles I en reconeixement de les Marjaleres

Les sospites de corrupció i la fugida als Emirats Àrabs de l’exmonarca propicien la iniciativa dels sobiranistes per visibilitzar el col·lectiu de dones jornaleres al municipi

Ara Balears
1 min
Iniciativa proposada per Més Per Sa Pobla./ MÉS PER SA POBLA

ManacorMÉS per sa Pobla ha registrat una moció per al proper ple de l'Ajuntament sol·licitant un canvi en la denominació del carrer Rei Joan Carles I pel carrer de les Marjaleres. Els sobiranistes han fet aquesta proposta arran de les sospites de corrupció de l'exmonarca i la seva fugida als Emirats Àrabs.

A més, els sobiranistes insisteixen en el fet que a sa Pobla només existeixen quatre carrers amb nom de dona o que facin referència al col·lectiu femení. A la moció registrada, MÉS assegura que vol "promoure la igualtat de gènere, també en el terreny simbòlic", a més de visibilitzar un col·lectiu –les treballadores jornaleres– per la seva "vital importància en la idiosincràsia de sa Pobla com a municipi agrícola".

Des de MÉS sostenen que la nova proposta de denominació del carrer "s'adiu al seu entorn immediat agrícola" i, davant possibles molèsties burocràtiques als veïns, "es crearà una comissió específica per facilitar-ne el tràmit a les persones afectades".

Finalment, en el text registrat MÉS per sa Pobla considera "inacceptable" que el rei emèrit decideixi "no retre comptes a la Justícia suïssa i espanyola ni doni explicacions a la ciutadania".

stats