Part Forana 01/10/2020

El regidor de Felanitx Joan Aznar culpa el socialista Xisco Duarte de la crisi de govern municipal

L'exmembre del PSIB i ara adscrit al Grup Mixt assegura que no hi havia hagut discussions polítiques entre partits de l'equip de govern d'ençà que es formà el pacte

T.riera
2 min
L'ex regidor socialista Joan Aznar./ R.F.

ManacorL'exregidor del PSIB a Felanitx, Joan Aznar, ara adscrit al Grup Mixt, va emetre un comunicat aquest dimecres en relació amb la crisi del Consistori per assenyalar que "el problema" que ha causat la crisi de govern a la població i el trencament del pacte de govern "només un i té nom i llinatges, Xisco Duarte Barceló". Aznar, que forma part del govern en minoria juntament amb els dos representants d'El Pi, assegura que durant 15 mesos no hi havia hagut discussions polítiques entre els tres partits que formaven el pacte.

Joan Aznar dona la seva versió dels fets que han desencadenat la inestabilitat política del Consistori de Felanitx. Dia 25 d'abril el portaveu del PSIB, Xisco Duarte, va demanar al batle Jaume Monserrat que destituís Aznar, reclamant també el suport del Bloc, explica Aznar mateix. Duarte també demanà la destitució de Damiana Massutí com a regidora. Segons Aznar, ho va fer per desviar l'atenció i fer-la culpable dels problemes interns del partit.

Aquests fets motivaren la decisió de l'exregidor socialista de dimitir i denunciar "la immobilitat del PSOE davant el problema". Aznar afirma que està tranquil amb la seva consciència a pesar que se l'hagi titllat de "trànsfuga i culpable". Assegura que no entregarà l'acta i que continuarà sent regidor no adscrit. També lamenta que, després d'intentar que Xisco Duarte abandonàs les files socialistes, "el partit ha posat el bé d'una persona per davant del bé de Felanitx, del pacte, del partit i de l'agrupació". "Això no crec que sigui un valor socialista", remata.

Dia 19 de setembre es va fer una reunió entre els membres del pacte, en què l'exregidor socialista assegura que "va quedar palès que les malifetes del senyor Xisco Duarte han estat moltes i variades". Aznar acusa Xisco Duarte de "dir mentides i veritats a mitges, desacreditar companys en públic, manipular paraules de funcionaris amb la intenció de fer quedar malament alguns companys, amenaçar, etc.", i assegura que són fets demostrables i, "en certes ocasions, acreditats documentalment".

stats