Els instituts de Manacor se sumen a l'onada de solidaritat amb els refugiats

Els estudiants organitzen berenars solidaris, venda de camisetes i altres activitats per conscienciar sobre la crisi humanitària

Mentre molts governs europeus miren cap a un altre costat, la població més sensible amb el drama humanitari derivat dels conflictes bèl·lics a l'Orient Mitjà es mou per solidaritzat-se i ajudar la part més dèbil: els refugiats. Els estudiants de l'IES Manacor i de Mossèn Alcover han ajuntat mans i idees per crear un programa d'ajuda de gran abast, començant pels berenars solidaris fins a la venda de camisetes solidàries. L'objectiu és "donar a conèixer la realitat dels refugiats, les causes de la crisi humanitària, les seves condicions de vida, els drets humans..." i com se'ls pot ajudar.

L'Ajuntament de Manacor, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Caixa Colonya els donen suport i des de les direccions dels dos centres de Secundària es coordinen per dur a terme tot un enfilall d'actes culturals i diades reivindicatives. Els dos instituts cerquen, primer, la mobilització de l'alumnat, que sumen un miler d'estudiants, i de retruc la conscienciació social envers un drama que no s'atura.

Els dies 7 de març, 4 d'abril, 2 de maig i 6 de juny, diversos cursos, tant a l'IES Manacor com al Mossèn Alcover, s'encarregaran d'organitzar berenars solidaris, la recaptació dels quals anirà al fons de la Campanya Mallorca amb Quios que coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

D'altra banda, s'ha organitzat un concurs de dibuix per a una camiseta solidària que es posarà a la venda per 8 euros i els beneficis de la recaptació també es destinaran a ajudar els refugiats. Sara Muñoz ha estat la guanyadora del concurs de disseny d'aquesta peça de roba i Núria Palma, la del concurs del cartell de la campanya. Caixa Colonya, a través de la seva obra social, s'ha compromès a assumir la despesa de la confecció de 500 camisetes solidàries.

Al llarg dels pròxims mesos, els alumnes tindran a la seva disposició unitats didàctiques i material audiovisual que podran emprar en les classes en què es tracti la temàtica dels refugiats, segons han informat des de la direcció dels dos instituts. També hi haurà exposicions fotogràfiques sobre la migració, l'efecte de l'ocupació a Palestina i les desigualtats, entre d'altres.

19 de juny, jornada reivindicativa

El 19 de juny els dos instituts del municipi de Manacor celebraran al parc municipal de la ciutat una diada reivindicativa, en què els alumnes aniran caminant al punt de trobada amb un paraigua com a símbol de refugi. L'acte, entre les 11 i les 14 hores, es desenvoluparà amb tota una sèrie d'activitats lúdiques, actuacions musicals i teatrals, i hi haurà el darrer berenar solidari, abans d'acabar el present curs.