Part Forana 30/09/2019

L'Institut Hípic i l'Ajuntament garanteixen la continuïtat de les carreres a Manacor

L'Administració local espera tenir més del 50% de les accions de l'hipòdrom abans del 21 de desembre

M. Barceló
1 min
La presidenta del Consell, Catalina Cladera, en el hall de l'hipòdrom atén les explicacions del president de Federació Balear de Trot, Joan Llabata.

ManacorL'Ajuntament de Manacor espera haver assolit les 301 accions d'un total de 600 de l'hipòdrom de Manacor abans d'acabar l'any (21 de desembre), la qual cosa permetrà que l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM) pugui ampliar fins al 2031 el seu compromís de gestió pública de les instal·lacions, sobre les quals l'Ajuntament només té per ara un 40% dels títols de propietat. Segons el batle, queden poques accions per assolir-ne la meitat.

Perquè el Consell de Mallorca pugui invertir en el recinte hípic de Manacor, es necessita que l'Ajuntament garanteixi el suport de la majoria d'accionistes al pla de gestió futur, que recupera i preveu un seguit d'inversions compromeses abans de saber-se que l'Ajuntament havia signat un conveni de col·laboració amb el Consell sense tenir el suport accionista necessari per fer-ho.

"La gent que estima el món dels cavalls i té títols de propietat de l'hipòdrom ha de cedir l'acció, perquè en farem un bon ús. El Consell destina 730.000 euros cada any al manteniment de l'hipòdrom i la gestió esportiva", ha recordat el president de l'IEHM, Lluís Socias.

Intervencions previstes

Entre les inversions previstes hi ha la climatització del vestíbul de la tribuna coberta, amb un cost de 158.000 euros, i la reforma de la planta inferior del recinte cobert, amb 75.000 euros. Una vegada es disposi del suport accionista necessari, el Consell avaluarà "altres possibles inversions" a l'hipòdrom. En tot cas, el domini públic accionarial, que se cerca mitjançant la cessió dels títols de propietat, serà la millor garantia per donar continuïtat a l'activitat hípica a Manacor i a tota la comarca del Llevant.

stats