Publicitat
Publicitat

El batle culpa l'incivisme del cúmul de fems a la Colònia de Sant Jordi

Bernat Roig ordena que policies de paisà vigilin i gravin com es dipositen els residus i que se sancioni els infractors

Una estampa en dues versions és el que ofereixen molts dels punts de recollida de fems de la Colònia de Sant Jordi, a ses Salines. D'una banda, molts veïns i comerciants de la zona turística es queixen del cúmul de bosses de fems que hi ha en els punts on s'ubiquen els contenidors i asseguren que són insuficients, i de l'altra, des de l'Ajuntament es recorda que abans de deixar els fems en terra cal mirar si els dipòsits són plens o no, "cosa que molta gent no fa", segons el batle saliner, Bernat Roig.

"Tenim un problema d'incivisme", es queixa Roig a l'hora de replicar les veus crítiques de comerciants i residents que durant aquest estiu s'han estat queixant del desbordament que pateixen les àrees de contenidors. Com a prova, dona una dada: nou veïns han estat multat els darrers dies per no haver dipositat correctament els fems. "Resulta que els contenidors s'obren accionant una palanca amb el peu i la gent no es molesta a fer-ho i deixen a terra la bossa", critica el batle.

Gravar i multar

L'Ajuntament assegura haver posat més contenidors de recollida durant la campanya estival a la zona de la Colònia de Sant Jordi. "Havent-hi igual d'ocupació que l'any passat i més contenidors, no sembla normal que hi hagi més fems fora dels dipòsits", es lamenta Bernat Roig, que ha ordenat a la Policia Local que alguns agents de paisà vigilin i gravin de manera aleatòria com es deixen les bosses de fems als punts de recollida. "És una qüestió de civisme", remarca la primera autoritat salinera, qui recorda que "cada dia es netegen les zones dels contenidors" i que un camió granera recull les bosses que es deixen a terra "encara que els dipòsits estiguin només mig plens". 

I és que preocupa la imatge que ofereix l'indret, on efectivament a través d'algunes imatges s'ha pogut verificar que "per comoditat" molta gent deixa la bossa damunt l'asfalt abans que comprovar si el contenidor és o no ple. Es tracta d'un mal hàbit que causa un perjudici a l'Ajuntament pel sobrecost que, segons Roig, comporta incrementar la feina al servei municipal de neteja i, d'altra banda, un problema d'imatge que de vegades els mateixos causants són els primers a criticar.

Tancat provisional del centre de ses Salines

Els caps de setmana, el carrer Major de ses Salines està tancat durant els vespres, des de les 8.30 i fins a les 2 de la matinada, excepte el diumenge, en què a les 9.30 s'hi restringeix totalment el trànsit, coincidint amb el darrer bus de línia. A partir de la plaça, l'espai urbà es reserva al passeig i a poder assaborir la gastronomia local. Així i tot, des de l'associació de comerciants consideren que la mesura no aporta cap benefici especial a la zona i s'ha criticat que fins i tot alguns negocis, "que paguen per ocupació de via pública", s'hagin vist desplaçats per les restriccions d'espai a l'hora d'organitzar actes festius per part de l'Ajuntament.

Des de l'associació empresarial local s'apunta que, "més que desviar el trànsit habitual, caldria fer-ho amb el trànsit pesant". L'Ajuntament considera que la mesura de restricció de trànsit pel centre del poble reporta una major tranquil·litat i és un bona idea per dinamitzar-lo durant els mesos de l'estiu. El tall de circulació que ha creat opinions confrontades es podria perllongar també a la primera meitat de setembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF