Part Forana 21/08/2020

Un incendi a la residència municipal de Calvià obliga a desallotjar a 53 residents

L'evacuació s'ha complicat a causa de la mobilitat reduïda d'algunes de les persones

1 min
Els Bombers de Mallorca actuant durant l'incendi./ CONSELL DE MALLORCA

Aquest divendres s'ha produït un incendi a la residència municipal de Calvià on s'han evacuat 53 residents i 12 treballadors. A hores d'ara el foc es troba controlat i es treballa en l'extracció del fum de l'edifici. L'evacuació ha estat dificultosa a causa de la mobilitat reduïda d'alguns dels residents.

L'incendi s'ha iniciat al quadre elèctric situat al soterrani de l'edifici i s'ha propagat a la planta baixa i a la primera planta. El fum ha afectat la major part de la residència. El cos de Bombers de Mallorca ha ventilat la primera planta per eliminar el fum de l'edifici i evitar que es propagui a les plantes superiors. Durant la intervenció un bomber ha hagut de ser atès per un cop de calor.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, s'han posat en contacte amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, per col·laborar en el reallotjament de les persones usuàries de la residència i cercar una alternativa residencial per aquestes persones, posant a la seva disposició els recursos i centres propis que gestiona el Consell.

La consellera Santiago i el Director General de Dependència, Gregori Molina, són a Calvià./ CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS

A l'extinció de l'incendi han participat els parcs de Calvià, Llucmajor i Sóller dels Bombers de Mallorca. Han intervingut tres Bombes Urbanes Lleugeres, dues Autoescales, un sergent, dos tècnics i 13 bombers. També han participat els Bombers de Palma, la Policia Local de Calvià i el 061, que ha muntat una carpa per atendre les persones evacuades.

stats