Part Forana 29/11/2021

L'Ajuntament d'Inca compra l'antic solar de Gesa per continuar els seus plans de nova ciutat

El Consistori ha pagat 712.087 euros per crear-hi un espai obert

ARA Balears
1 min
Signatura de l'acord entre l'Ajuntament d'Inca i Gesa

L'Ajuntament d'Inca ha adquirit l'antic solar de Gesa per continuar amb el pla del nou traçat urbà. El Consistori ha pagat 712.087 euros per l'expropiació. L'objectiu és crear-hi una nova plaça i connectar la zona amb el centre amb espais en favor dels vianants.

L’Ajuntament d’Inca i Endesa Balears han signat l’acord d’expropiació dels terrenys ubicats al carrer d'Artà, situats davant la plaça de Mallorca, espai conegut com l’antic solar de Gesa. L’acte de rúbrica ha estat presidit pel batle, Virgilio Moreno, i el director general de la companyia, Martí Ribas. 

"Amb l’expropiació d’aquests terrenys, catalogats com a espai públic lliure, feim una passa definitiva per a la creació d’una nova plaça de referència per a tots els inquers i inqueres. La nostra finalitat és contribuir a esponjar la trama urbana i impulsar una connexió més fluida, visual i física, amb el centre de la ciutat" ha explicat Moreno. 

Per la seva banda, Ribas ha destacat que "amb aquest acord volem continuar formant part del desenvolupament sostenible de la ciutat per avançar junts com hem fet fins ara".

Els terrenys expropiats, amb la classificació de sòl urbà i qualificació d’espai lliure públic (zona verda), disposen d’una superfície de 5.164,42 metres quadrats.

stats