Part Forana 23/07/2021

Inca regula l'ús dels patinets

El Consistori ha aprovat modificar l'Ordenança Municipal de Circulació i adequar-la a les noves lleis aprovades per la Direcció General de Trànsit

ARA Balears
1 min
Un noi conduint un patinet elèctric per la rambla de Catalunya de Barcelona, en una imatge d’arxiu.

IncaInca regularà l'ús dels patinets elèctrics al municipi. El Consistori ha aprovat modificar l'Ordenança Municipal de Circulació i adequar-la a les noves lleis aprovades per la Direcció General de Trànsit, segons apunta en una nota.

La velocitat màxima a la majoria de vies serà de 30 km/h. També es redueix a 20 km/h als carrers amb plataforma única. Aquesta norma es fa extensiva també als carrers pròxims als centres educatius i al nucli històric d'Inca. Pel que fa a les avingudes principals del municipi, la limitació serà de 40 km/h, i de 50 km/h a la ronda de Migjorn.

L'Ordenança Municipal de Circulació recull també la normativa vigent sobre l'ús dels vehicles de mobilitat reduïda per tal que els seus usuaris puguin tenir un millor coneixement de les seves obligacions. Queda prohibida la circulació amb patinet per voreres, places, parcs i jardins. Els conductors d'aquest tipus de vehicle han de dur casc, entre altres condicions generals de circulació.

Amb aquesta actualització també es dona resposta a la problemàtica que existeix amb determinats vehicles que, pel seu volum, són susceptibles de ser utilitzats per accedir a balcons i finestres d'immobles si s'estacionen a prop d'aquests accessos, ja que queda prohibit l'estacionament en aquells indrets on això sigui possible.

stats