Part Forana 05/11/2019

Inca presenta el Dijous Bo

El pregó obrirà aquest proper divendres la setmana gran de la capital del Raiguer

Ara Balears
2 min
Les autoritats presentant el cartell del Dijous Bo.

IncaCan Monroig, un dels refugis d’art i cultura més emblemàtics d'Inca, ha estat l’escenari per a la presentació de la setmana gran del Dijous Bo. El batle, Virgilio Moreno, i el regidor delegat del Dijous Bo, Antoni Peña, acompanyats per altres membres del Consistori i diversos representants d'associacions i entitats locals, han donat a conèixer la programació.

"El Dijous Bo ens dona l’oportunitat de mostrar-nos als milers de visitants que passen pel nostre municipi i donar a conèixer tot allò que fa que estiguem orgullosos de ser inquers. Aquest és un dels motius pels quals hem decidit fer la presentació a Can Monroig i poder promocionar el nostre patrimoni, un aspecte també molt importat a Inca", ha destacat el batle, Virgilio Moreno.

La setmana gran del Dijous Bo comença el divendres anterior amb el pregó que dona el sus a les festes. Enguany, la persona escollida és Paula Domenech, presidenta de Quely. Després, durant el cap de setmana previ al Dijous Bo, se celebra la festivitat de Santa Maria la Major, que és la copatrona d’Inca. Aquests dies es duen a terme els tradicionals foguerons de la revetla, una fireta artesanal i esdeveniments ja consolidats com el correfoc Inc’Fern i el Vermut Fest. D’altra banda, la cerimònia d’entrega dels Premis Dijous Bo es realitza el dimarts 12 de novembre al Casal de Cultura.

Mercat pagès

El mercat pagès serà un any més el gran protagonista del Dimecres i Dijous Bo amb centenars de paradetes i quilòmetres d’exposició. Estarà obert ja des de dimecres a les 11.00 hores. A més, hi haurà exposició ramadera, mostra marinera, exposició de vehicles, camions, maquinària pesant i maquinària agrícola, i moltes activitats més.

Així doncs, el divendres 9 de novembre comença la setmana gran d’Inca amb moltes activitats perquè petits i grans puguin gaudir plegats. "Ens esperen set dies plens d’activitats per gaudir en família. Fins a les 23 hores del Dijous Bo estaran obertes totes les paradetes i així podrem allargar encara més la fira de les fires. Són dies per sortir al carrer, passejar, fer poble i mostrar-nos orgullosos de ser inquers", ha recalcat Penya.

Divendres festiu

Per primera vegada, enguany divendres és festiu a Inca, per aquest motiu s’allarguen les activitats durant el Dijous Bo, pel qual passen més de 150.000 persones. “Això permetrà que dijous horabaixa hi hagi molt més moviment i els comerços i restaurants pugui allargar la seva activitat. D’aquesta manera, a més, els inquers que fan feina aquest dia també podran gaudir del Dijous Bo.”, ha explicat Moreno.

stats