Part Forana 15/10/2014

Inca commemora el centenari del teatre Principal

Les obres de restauració podrien finalitzar al març, tal com està previst

M.b.
1 min

IncaL'ajuntament d'Inca ha preparat un programa d'actes per celebrar el centenari del teatre Principal, que farà anys el 14 de novembre, un dia després de la fira del Dijous Bo. Durant l'acte de presentació, el batle, Rafel Torres, ha informat que les obres de restauració van a bon ritme i que, de moment, es compleixen els terminis establerts. La restauració de l'edifici podria estar enllestida al març, ja que començà al mes de maig amb un termini d'execució de deu mesos. La fundació del teatre donà compte de la quarta certificació d'obres ahir. Actualment, hi ha una quarantena d'operaris fent-hi feina.

Agenda

Per encetar les celebracions, demà s'inaugurarà una exposició de 40 cartells de cinema recuperats durant les tasques de remodelació. Són una mostra dels més de 1.100 cartells únics que s'han extret de l'edifici. Un d'ells és el gran cartell de Ben-hur que presidia l'escenari i que ha estat restaurat.

Entre els actes de commemoració s'inclouen diverses representacions teatrals, la presentació d'un llibre i un documental sobre el teatre i el pregó del Dijous Bo, que anirà a càrrec de la filla d'un dels antics propietaris. Els premis Dijous Bo s'entregaran dia 14, per fer-los coincidir amb l'efemèride.

stats