Part Forana 15/06/2017

Inca motiva els joves amb un programa d'actes culturals durant l'estiu

Està obert a gent de 6 a 16 anys i el 12 d'agost se celebrarà el Dia internacional de la joventut amb un 'ple jove'

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament ha editat diferents cartells per promoure la participació dels joves en el programa d'activitats culturals.

IncaL'Ajuntament d'Inca ha posat en marxa el programa 'L'estiu al Casal de Joves'. Es tracta d'un calendari d'activitats que han sorgit de la iniciativa dels usuaris de les instal·lacions municipals. El batle, Virgilio Moreno, acompanyat pel regidor de Joventut, Sebastià Oriol, i el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña, han donat a conèixer el projecte. "Presentam unes propostes que, partint d'unes demandes al Casal, des de l'Ajuntament hem posat les eines necessàries perquè es realitzin; això, pensam, és un punt molt important per tal que aquesta iniciativa sigui un èxit", ha comentat Oriol.

Una de les activitats més destacades serà la celebració d'una sessió plenària amb joves. Durant tot l'estiu al Casal de Joves Sa Fàbrica es realitzaran tallers de música, dansa i expressió plàstica. Es tracta d'un programa d'activitats gestionades pels mateixos joves en els quals poden participar gent de 6 a 16 anys. El pròxim dissabte comença el programa 'L'estiu al Casal de Joves' amb una competició de bàsquet al carrer 3x3. Es tracta d'una competició que es realitzarà a les pistes de la barriada de Crist Rei que es regirà pel sistema d'eliminatòria i, a més, es farà un concurs de llançadors de triples.

L'associació jove Comunitart celebrarà el seu primer aniversari d'existència amb una festa amb música i diverses manifestacions artístiques. El pròxim 24 de juliol es realitzarà la festa d'inici d'estiu al casal. "Aquesta activitat té com a objectiu apropar el Casal Sa Fàbrica als joves que no coneixen ni les instal·lacions ni els serveis que poden tenir", ha dit Oriol.

Dansa moderna

El 21 de juliol serà el torn per als quintos d'enguany. Aquests,+ han organitzat tot un programa en el qual destaca un concert nocturn. El grup de dansa moderna del Casal, Urban Peis, prendrà la plaça de Mallorca el 26 de juliol amb un espectacle homenatge a les darreres coreografies que els han dut a participar en el programa de televisió 'Got Talent'.

Dins les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén, des del Casal s'organitza una nova Ginkama Nocturna d'entitats i associacions d'Inca. Finalment, el 12 d'agost se celebrarà el Dia internacional de la joventut amb un ple jove i un dinar de germanor de les diferents associacions que participen de les activitats del Casal.

stats