Part Forana 08/01/2020

Inca modificarà el Pla General per frenar l'obertura de sales de joc

La sol·licitud per inaugurar tres nous establiments el darrer trimestre encén les alarmes

M. Barceló
2 min
Moreno i Caballero anunciant futurs canvis urbanístic dirigits a impedir més sales de joc.

IncaL'Ajuntament d'Inca ha anunciat aquest dimecres la tramitació de la modificació del planejament urbanístic, per tal de posar fre a la proliferació de cases de joc i apostes a la ciutat. Així ho han anunciat el batle, Virgilio Moreno, i el delegat d'Urbanisme, Andreu Caballero, que han advertit de l'increment d'aquest tipus d'establiments després que el Govern balear hagi concedit tres llicències d'activitat de joc el darrer trimestre del 2019.

"Ens assabentam de la concessió d'aquests permisos quan el promotor ja el té en les seves mans, perquè la competència és del Govern", s'ha lamentat el batle. "Ens preocupa la proliferació de sales de joc i apostes i diverses entitats també ens han demanat que hi posem fre", ha afegit Caballero. "Per això, tramitarem una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per regular la instal·lació d'aquesta activitat, que volem que estigui molt lluny d'escoles, zones esportives i punts d'atenció als menors", ha anunciat el responsable d'Urbanisme.

Una sala de joc ubicada a l'avinguda d'Alcúdia.

Actualment, Inca té cinc sales de joc i apostes, a les quals caldrà sumar les tres darreres llicències atorgades el darrer trimestre de l'any passat. A les Balears ja hi ha 170 establiments de joc, 136 dels quals es localitzen a l'illa de Mallorca.

Protegir els menors

"No podem evitar la concessió de llicències, però sí la seva ubicació, la distància mínima a zones escolars (...), i ja veurem si queda espai per instal·lar aquesta activitat. Hem d'actuar, protegir els menors i els col·lectius més vulnerables", ha subratllat Andreu Caballero, qui ha recordat el comunicat fet per col·legis de professionals, com els metges, que treballen per fer front al creixement de la ludopatia.

El batle, ha explicat que la preocupació municipal per frenar l'obertura de sales de joc i apostes ha estat també traslladada al conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, amb l'objectiu que el Govern legisli per aturar l'expansió incontrolada d'aquest tipus de negocis.

stats