Part Forana 05/07/2017

Inca posa en marxa el pla municipal sobre drogodependències

La planificació del programa es fa per al quadrienni 2017-2021, en la qual intervindran diversos departaments

Ara Balears
1 min

IncaL'Ajuntament d'Inca ha posat en marxa el mecanisme per elaborar el primer pla municipal sobre drogodependències. Es tracta d'un document, aprovat en el darrer ple, que possibilita la creació d'una comissió avaluadora en la qual intervindran les àrees de Serveis Socials, Sanitat, Participació Ciutadana, Festes, Seguretat Ciutadana, Joventut i Educació. També es constituirà una comissió de caràcter tècnic per aprofundir i redactar les mesures que compondran el pla. "El nostre objectiu és formular accions de prevenció i reinserció social a fi de facilitar una integració dels recursos existents i evitar la duplicitat de serveis i d'intervencions", ha dit la regidora de Sanitat, Maricarmen Oses.

El pla municipal sobre drogodependències d'Inca es plasmarà en un document escrit en el marc de les competències que les lleis atribueixen a les administracions locals. La finalitat de la feina que ha començat és la posada en marxa de mesures transversals en l'àmbit de la salut, els serveis socials, l'educació, l'oci i la seguretat ciutadana, entre d'altres. Amb tot, es pretén tenir un document marc per coordinar totes les actuacions per part de les diferents àrees. També se'n realitzarà un seguiment continu, per tal d'avaluar l'impacte i l'efectivitat de les mesures, que, en tot cas, sorgiran de les propostes de la comissió tècnica.

Per tot això, en el darrer ple es refermà el compromís de l'Ajuntament d'Inca de donar suport polític, tècnic i econòmic al pla municipal sobre drogodependències per un període de quatre anys (2017-2021). "Segons els serveis tècnics, cada cert període de temps s'ha d'ajustar la planificació sobre drogodependències perquè es produeixen avanços en prevenció i tractament", ha explicat Oses.

stats