Part Forana 05/03/2018

Inca a Taula, jornades gastronòmiques a la capital del Raiguer

Les trobades tindran lloc des del 22 fins al 25 de març

Ara Balers
2 min
Inca a Taula, jornades gastronòmiques a la capital del Raiguer

PalmaAmb el nom d’Inca a Taula, s'han presentant unes jornades gastronòmiques que es realitzaran a la capital del Raiguer des del 22 fins al 25 de març. A més, conjuntament, es duran a terme les I Jornades del palo de Mallorca, una oportunitat per descobrir aquesta beguda i tots els usos que té en gastronomia i cocteleria. Han fet la presentació el batle, Virgilio Moreno, i el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Tortella, acompanyats dels representants de l'Associació Balear de Sumillers i l'Associació de Cuiners Internacionals de les Balears. En aquesta primera edició, hi prendran part 16 restaurants i cellers de tota la ciutat. "Per a nosaltres és molt important la gran resposta que ha tingut entre els professionals dels fogons i, si es continua potenciant, pot convertir-se, amb el temps, en un atractiu més per als visitants", ha explicat Tortella.

És reconeguda la tradició culinària de la capital del Raiguer al llarg del temps. Per aquesta raó, des de l'organització s'ha presa com a punt de partida per crear les jornades Inca a Taula, un esdeveniment que neix amb vocació de potenciar el sector de la restauració de la ciutat i per apostar per la qualitat de la gastronomia com a element dinamitzador de l'economia local. "Des de l'administració local és el nostre deure estar al costat del teixit productiu, per això hem fet la passa i, pel que ens conten els tècnics, pot tenir una bona acollida entre el públic objectiu", ha comentat Moreno.

Per altra banda, les I Jornades del palo de Mallorca serviran de fil conductor per a totes les propostes de cuina d'aquests dies. Així, després de les càpsules de formació que han rebut els restauradors per part dels professionals de l'Associació Balear de Sumillers i l'Associació de Cuiners Internacionals de les Balears, cada local oferirà quelcom en què el palo en serà protagonista. Així, s'han ensenyat diverses receptes de cocteleria i de cuina per tal de donar a conèixer les diferents aplicacions que pot tenir el tradicional licor.

stats