Formació
Part Forana 20/10/2017

Inca fomenta l’emprenedoria entre els escolars de Secundària

400 alumnes han participat en tallers de foment de la creativitat

Ara Balears
2 min
En una primera fase, alumnes de tercer i quart d’ESO han participat a un taller per aprendre a motivar-se i a agafar iniciatives.

IncaInca serà una de les seus de la implantació del programa Receptari Financer. Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit balear, concebut per impulsar el desenvolupament personal i professional dels joves d’entre 14 i 20 anys. Des de les àrees de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament, en col·laboració amb ERF Education & Consulting, s’ha posat en marxa aquesta iniciativa, que té un punt de partida en una selecció de 30 escolars d’entre 400 alumnes de 4t i 3r d’ESO dels centres educatius de la ciutat. “Volem fomentar aquell esperit emprenedor que tant ha caracteritzat els inquers i fomentar les inquietuds per aquesta àrea de coneixement”, ha explicat María José Fernández, regidora de Promoció Econòmica, en presentar el programa formatiu.

Organització de tallers

Com a primera passa, els 400 alumnes han pres part a diversos tallers centrats en l’emprenedoria, en els quals els alumnes han treballat d’una manera lúdica la creativitat. Aquests tallers ajuden a conscienciar els joves sobre la importància de convertir-se en una persona amb iniciativa i motivació.

“La nostra missió és donar suport a tots els joves perquè confiïn en ells mateixos, descobreixin els seus talents i trobin a l’Escola de Joves Emprenedors un espai on els seus somnis i idees puguin convertir-se en realitat; tot això mentre treballen en equip, superen desafiaments i es diverteixen”, assevera Nieves Villena, directora de Formació del Receptari Financer i Responsable de l’Escola de Joves Emprenedors.

La segona fase es realitzarà en el Museu del Calçat d’Inca durant vuit mesos, coincidint amb el cicle lectiu, tots els dimarts de 17 a 19 h. La inauguració de l’escola es durà a terme aquest proper dimarts, dia 24 d’octubre, i es donarà a conèixer als 30 alumnes que formaran part d’aquest projecte.

L’escola es planteja com una solució pràctica i eficaç a les actuals limitacions de l’aprenentatge de la cultura emprenedora i financera: escassa oferta formativa, coneixements i valors que amb prou feines tenen cabuda en el currículum escolar, falta de temps i excés de preocupacions dels pares, etcètera. A més, aporta un espai educatiu perquè els joves potenciïn els seus talents. Desenvoluparan la creativitat i adquiriran confiança mentre aprenen i posen en pràctica les habilitats, les actituds i els coneixements necessaris per crear valor i augmentar el benestar de la seva comunitat i el seu propi.

stats