Part Forana 26/05/2021

Inca destina 466.000 euros a ajudes directes a autònoms, comerciants i restauradors

Cada sol·licitant rebrà 1.000 euros

ARA Balears
2 min
Ajuntament d'Inca

IncaL' Ajuntament d'Inca ha aprovat adjudicar 466.000 euros a ajudes directes a comerciants, restauradors, autònoms i petits empresaris. Ho fa en el marc de la línia de subvencions "Reiniciam Inca" i cada sol·licitant rebrà 1.000 euros. Aquesta quantia es començarà a ingressar a partir de la pròxima setmana, i es fa per contribuir en la pal·liació dels efectes econòmics derivats del coronavirus.

"Una de les nostres prioritats és ajudar en la reactivació del teixit productiu i econòmic del municipi, per tal de garantir la recuperació de la nostra economia. Per tant, aquesta convocatòria d'ajuts va néixer amb la finalitat de contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l'activitat comercial i empresarial d'Inca, reforçant les ajudes estatals i autonòmiques", apunta el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

En concret, podien sol·licitar aquesta subvenció tots els negocis que s'han vist obligats a tancar els seus comerços i empreses arran de les mesures implantades per fer front al coronavirus, així com els que, sense haver tancat, han vist reduïts els seus ingressos. D'aquesta manera, l'objectiu de la línia d'ajudes és impulsar la reactivació econòmica del municipi i la recuperació de l'activitat comercial i empresarial.

Cal recordar que d'ençà que es decretà l'estat d'alarma, l'Ajuntament d'Inca ha activat un paquet de mesures fiscals, socials i econòmiques per reduir l'impacte del coronavirus. Entre les ajudes destaca la derogació de l'ordenança fiscal de la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires. A més, el paquet de mesures adoptades inclou també la reducció del rebut de fems a tots aquells locals i comerços que s'han vist afectats per les restriccions establertes durant el confinament i no podien desenvolupar la seva activitat.

"Mantenim un contacte continu amb tots els autònoms, comerciats i empresaris que formen part de l'activitat econòmica de la nostra ciutat per seguir de prop la seva situació i mantenir-nos al seu costat en aquests moments tan complicats. Per tant, d'acord amb les necessitats que poden anar sorgint, anirem analitzant i avaluant la possibilitat de desenvolupar noves accions de suport", afegeix la regidora d'Innovació i empresa, María José Fernández.

stats