Part Forana 02/03/2022

Inca destina 150.000 euros a subvencions per a la rehabilitació de façanes

El programa inclou dues línies d'ajudes: una per als edificis del centre històric i l'altra per als habitatges ubicats a l'eixample

ARA Balears
1 min
Ajuntament d'Inca

IncaL'Ajuntament d'Inca ha tornat a posar en marxa la convocatòria de subvencions per a la conservació, restauració i rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà del municipi. En concret, hi destina 150.000 euros i enguany n'ha ampliat les bases amb l'objectiu de poder subvencionar actuacions en edificis plurifamiliars. El programa inclou dues línies d'ajudes: una està destinada als edificis situats al centre històric i catalogats, i l'altra als habitatges ubicats a la zona de l'eixample, segons informa el Consistori en una nota.

En el cas d'immobles inclosos a l'àmbit del centre històric, així com immobles inclosos en el catàleg de protecció del patrimoni del municipi d'Inca, els ajuts són del 60% del cost total de l'actuació subvencionada, amb un màxim de 6.000 euros. Pel que fa als immobles situats a la zona d'eixample, se subvenciona el 40% del cost de l'actuació, amb un màxim de 4.000 euros. En el cas d'edificis d'habitatges plurifamiliars amb un mínim de vuit habitatges independents, el cost de l'actuació subvencionada serà del 40%, amb un màxim de 6.000 €.

Les sol·licituds de subvencions es poden presentar fins dia 31 de juliol de 2022. D'altra banda, cal destacar que les obres objecte de l'ajuda hauran d'estar acabades en el termini fixat a la llicència urbanística, o en el termini especificat a la comunicació prèvia i, en tot cas, abans del 31 de març de 2023.

"El pla de subvencions per a la rehabilitació de façanes és una bona eina per millorar la imatge de la ciutat, promovent obres de rehabilitació i restauració de façanes. De manera paral·lela, es contribueix a reactivar l'economia local i impulsar el sector de la construcció a la nostra ciutat", assenyala el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

stats